کد خبر : 111089
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 تیر 1403 - 11:30

ACD می‌تواند نقش مهمی در ایجاد آسیایی متحدتر، قدرتمندتر و نقش آفرین‌تر ایفا کند

ACD می‌تواند نقش مهمی در ایجاد آسیایی متحدتر، قدرتمندتر و نقش آفرین‌تر ایفا کند
نوزدهمین نشست وزرای خارحه مجمع گفتگوی همکاری آسیا امروز با حضور ۴۱ هیئت عالی رتیه از کشورهای این قاره به میزبانی جمهوری اسلامی ایران رئیس دوره‌ای این مجمع در تهران آغاز به کار کرد

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از خبر فوری، از این تعداد هیئت عالی رتبه ۲۵ کشور در سطح وزیر امور خارجه، قائم مقام وزیر خارجه و معاون وزیر خارجه در این نشست شرکت کرده‌اند.

محمد مخبر سرپرست نهاد ریاست جمهوری در پیامی به این نشست که توسط علی باقری قرائت شد با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی با در پیش گرفتن سیاست آپارتاید هر روز بر دامنه تهدید و تجاوز خود علیه ملت فلسطین می‌افزاید. تاریخ گواه این موضوع است که ظلم بر بیگناه هرگز بی پاسخ نخواهد ماند.ما فلسطین را بخش جدایی ناپذیر از جهان اسلام می‌دانیم. در پیام محمد مخبر آمده است: ایران از هر فرصتی از جمله سازوکارهای چندجانبه برای کمک به توقف این جنایات بی سابقه و استقرار آتش بس و ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه استفاده کرده و با قوت به آن ادامه می‌دهد.ما میراث دار ارزش های کهن در قاره آسیا هستیم. نگاه به آسیا مورد توجه ایران بوده و قاره آسیا از جایگاه ممتازی در سیاست خارجی ما برخوردار است.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در این پیام اضافه کرد: مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا می‌تواند نقش مهمی در ایجاد آسیایی متحدتر، قدرتمندتر و نقش آفرین‌تر ایفا کند.

در پیام مخبر آمده است: در دو دهه گذشته سران کشورهای مجمع در نشست‌های اولیه خود به درستی ضرورت شکل دهی به یک نهاد آسیایی را مدنظر قرار دادند.ایران همواره در تلاش برای تقویت تعاملات سازنده دو و چندجانبه در آسیاست. مطمئنم کشورهای عضو مجمع شاهد این اهتمام از سوی ایران بوده‌اند. این رویکرد نویدبخش روزهای پرکار و انگیزه در پیشبرد اهداف مجمع است.

در پیام مخبر آمده است: ما بر این باوریم در شرایط موجود نظام بین‌الملل آسیا قادر است الگویی مبتنی بر چندجانبه گرایی را در عرصه جهانی شکل دهد.

گفتنی است مجمع گفتگوی همکاری آسیا که در سال ۱۳۸۱ ایجاد شد اهداف چندگانه ای را از طریق گفتگو و اجرای پروژه درشش حوزه مواصلات؛ علوم، فن‌آوری و نوآوری؛ آموزش و توسعه منابع انسانی؛ امنیت غذایی، امنیت انرژی و امنیت آبی؛ فرهنگ و گردشگری؛ و توسعه فراگیر و پایدار دنبال می کند.

ایران، تایلند، اندونزی، مالزی، فیلیپین، برونئی، سنگاپور، کامبوج، ویتنام، میانمار، لائوس، نپال، روسیه، ترکیه، ژاپن، چین، مغولستان، کره جنوبی ، هند، افغانستان، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، بوتان، کویت، بحرین، عربستان، قطر، امارات، عمان، فلسطین، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان اعضای مجمع را تشکیل می دهند.

پاسخ مخبر به ادعاهای ظریف/ امکان فروش نفت نداشتیم

جمهوری اسلامی ایران درسال ۱۳۸۳ به عضویت مجمع گفتگوی همکاری آسیا در آمد و از جمله اعضای فعال آن بشمار می‌رود. به ابتکار وزارت امور خارجه از مهرماه ۱۴۰۲ ریاست این مجمع بر عهده کشورمان قرار گرفت و تا آخر سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت.

برگزاری نوزدهمین نشست وزرای خارجه این مجمع در تهران با حضور شمار قابل توجهی از وزرا و مقامات ارشد کشورهای آسیایی بعد از ضایعه شهادت رئیس جمهور و وزیر خارجه شهید کشورمان و همچنین در آستانه برگزاری چهاردمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از اهمیتی دوچندان برای کشورمان برخوردار است و نشانگر استمرار نیرومند دیپلماسی پویا و فعال جمهوری اسلامی ایران می باشد.

قاره آسیا با 48 کشور و بیش از 3 میلیارد نفر جمعیت، 26 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی دارد. ازاین تعداد 35 کشورعضومجمع«گفتمان همکاری آسیا»هستند که حدود 3 میلیارد نفر را تحت پوشش داشته و شامل می شود. مجمع ACD یکی از فراگیرترین تشکل‌های بین الدولی درسطح آسیا محسوب می‌گردد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) اهداف چندگانه‌ای را از طریق گفتگو و اجرای پروژه در حوزه هایی همچون مواصلات و ارتباطات؛ علوم، فن آوری و نوآوری؛ آموزش و توسعه منابع انسانی؛ امنیت غذایی، امنیت انرژی، امنیت آبی؛ فرهنگ و گردشگری؛ و توسعه فراگیر و پایدار دنبال می کند.

برچسب ها :ACD ، وزیر امور خارجه

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.