اختلافات ترامپ و نتانیاهو جدی است
به گزارش اطلاع با ما، اختلافات ترامپ و نتانیاهو: دکتر اسفندیار خدایی – نتانیاهو روابط بسیار گرم و نزدیکی با ترامپ دارد. در گذشته ترامپ نیز نشان داده که با اهداف نتانیاهو و جناح راست اسرائیل هماهنگتر است، از جمله انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، خروج از برجام، و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین.
اما اتحاد نتانیاهو و ترامپ آنگونه که تصور میشود پایدار نیست و اختلافات اساسی بین آنها بزودی نمایان خواهد شد.
۱. دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند. ترامپ و نتانیاهو به دنبال اهدافی هستند که بزودی آنها را مقابل هم قرار میدهد. آنها هر دو به دنبال قدرتنمایی هستند و هیچکدام نمیخواهند بازیچه دیگری شوند.
ترامپ در دور دوم به دنبال کارنامه ای تاریخی است تا در جمع روئسای جمهور بزرگ آمریکا قرار گیرد. او قرار نیست و نمیتواند در انتخابات بعدی نامزد شود چندان نیازی به حمایت اسرائیل و نتانیاهو و لابی اسرائیل هم ندارد.
ترامپ میخواهد جنگ اوکراین و غزه را تمام کند و گوشه چشمی به برنده شدن در جایزه صلح نوبل دارد، اما نتانیاهو میداند که با آتشبس غزه رسالتش تقریباً تمام است و باید بالاخره کنار رود. با توجه به جنایتهای غزه و محکومیت در دادگاه بینالمللی او حتی نمیتواند به اروپا سفر کند.
۲. آتشبس غزه: ترامپ با اعمال فشار بر نتانیاهو، او را وادار به پذیرش آتشبس با حماس کرد. این در حالی بود که نتانیاهو پیشتر بر ادامه عملیات نظامی تا دستیابی به “پیروزی کامل” تأکید داشت. فشارهای ترامپ و تیم او، از جمله فرستادهاش استیو ویتکوف، نقش مهمی در تغییر موضع نتانیاهو داشت.
۳. ترامپ به دنبال جنگ نیست اما نتانیاهو هست. ترامپ به این افتخار میکند که تنها رئیسجمهور اخیر بوده که در دوره او هیچ جنگی شروع نشده و از اینکه نتانیاهو او را به جنگ با ایران بکشاند ابا دارد. اخیراً ترامپ در شبکه اجتماعی خود ویدئویی را بازنشر کرد که در آن نتانیاهو به “اصرار وسواسگونه” برای درگیر کردن آمریکا در جنگ با ایران متهم شده بود. این اقدام نشاندهنده نارضایتی ترامپ از سیاستهای نتانیاهو و تلاشهای او برای تأثیرگذاری بر سیاست خارجی آمریکا است.
۴. عدم حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ: نتانیاهو تصمیم گرفت در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نکند. ظاهراً این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که ترامپ ویدئویی انتقادی علیه نتانیاهو منتشر کرد که به تلاشهای او برای ایجاد جنگ بین آمریکا و ایران اشاره داشت. اما این اقدام فقط پیشدرآمدی از ظهور تنش روابط آنهاست.
۵. اختلاف در نگاه به ایران: هرچند هر دو بر مقابله با ایران تأکید دارند، اما ترامپ بهدلیل دیدگاه “اول آمریکا” ترجیح میدهد وارد جنگ مستقیم با ایران نشود، در حالی که نتانیاهو به دنبال جلب حمایت آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران است.
۶. اختلافات ایدئولوژیک: ترامپ دیدگاهی مبتنی بر معاملهگری دارد و به دنبال کسب نتایج ملموس و جلب توجه رسانهها و خودنمایی است و به ایدئولوژیهای آخرالزمانی صهیونیستها اعتقادی ندارد. اما نتانیاهو بهعنوان یک رهبر راستگرای اسرائیلی، سیاستهایش را بر اساس دیدگاههای ملیگرایانه و مذهبیمحور و ایدئولوژیک تنظیم میکند. این تفاوت باعث میشود که اهداف و منافع آنها سازگاری نداشته باشند.
۶. نگاه به خاورمیانه: ترامپ به دنبال بازسازی روابط با کشورهای عربی و ایجاد تعادل در منطقه است. اما نتانیاهو همچنان دیدگاه سختگیرانهای نسبت به حماس و فلسطینیان دارد و مانعی سخت در این مسیر است. ترامپ میداند که علیرغم تبلیغات لابی اسرائیل، منافع آمریکا و اسرائیل قطعاً یکی نیست و نمیخواهد بازیچه ماجراجوییهای نتانیاهو شود.
۷. اختلاف در نگاه به چین و روسیه: ترامپ سعی دارد روابط خود (http://t.me/EsfandiarKhodaee)را با قدرتهای جهانی مانند چین و روسیه مدیریت کند و میداند که در جهان آینده شرق آسیا مرکز ثقل اقتصاد، سیاست و صنعت دنیا خواهد بود و منافع آمریکا در این است که بجای خاورمیانه بر شرق آسیا متمرکز شود. در حالی که نتانیاهو با سیاستهای خود، بدنبال آن است که آمریکا همچنان بر خاورمیانه تمرکز کند و به نفع اسرائیل در منطقه گرفتار بماند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0