کد خبر : 157139
تاریخ انتشار : جمعه 9 آذر 1403 - 10:57

۹۱ درصد موتورسیکلت‌ها در سن فرسودگی قرار دارند

۹۱ درصد موتورسیکلت‌ها در سن فرسودگی قرار دارند
معاون عملیات پلیس راهور فراجا با اشاره به تردد ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در سطح کشور، گفت: بنا بر رصد و پایش پلیس ۹۱ درصد موتورسیکلت‌ها در سن فرسودگی قرار دارند.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از ایرنا، ۹۱ درصد موتورسیکلت‌ها در سن فرسودگی: سردار محمدباقر سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه انتظامی ایرنا، موتورسیکلت‌های آلاینده را یک بحران و از جمله دغدغه‌های اصلی آلودگی هوا در حوزه وسائل نقلیه برشمرد و افزود: انباشت موتورسکیلت‌های آلاینده ناشی از ترک فعل دستگاه‌های متولی است و شاهد عقب ماندگی ۵۰ ساله در اسقاط و جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده هستیم.

وی معضل موتورسیکلت‌های فرسوده و آلایندگی آن را ناشی از ۲ عامل دانست و توضیح داد: نخستین عامل ریشه در قانون یا فقدان قانون مناسب برای تعیین سن فرسودگی و شرایط جایگزینی این وسائل نقلیه دارد که منجر به رسوب موتورسیکلت‌های فرسوده شده است همچنین عدم تعیین مسیر جایگزینی این وسائل نقلیه منجر شده تا امروز تنها کمتر از ۱۰ درصد این وسائل نقلیه در خارج از محدوده سن فرسودگی قرار داشته باشد و در عمل به عنوان یک وسیله نقلیه استاندارد برای تردد شناخته شوند.

پیش‌بینی تسهیلات ۱۰ ساله برای نوسازی‌ موتورسیکلت‌های فرسوده و آلاینده

معاون عملیات پلیس راهور فراجا عامل دیگر در مساله انباشت موتورسیکلت‌های فرسوده و آلاینده را ناشی از ترک فعل دستگاه‌های متولی دانست و گفت: با وجود اینکه پس از ۵۰ سال در سال ۱۳۹۶ شاهد وضع قانون روشن در حوزه اسقاط وسائل نقلیه ذیل قانون هوای پاک بودیم، اما در عمل دستگاه‌های متولی هیچ عملکردی در حوزه وظایف خود نداشته‌اند.

سردار سلیمی تصریح کرد: طبق ماده ۸ قانون هوای پاک جدول سن فرسودگی وسائل نقلیه مشخص شد و همراستا با آن، تعیین شد که برای تسریع روند جایگزینی و نوسازی موتورسیکلت‌ها تسهیلات ۱۰ ساله با کارمزد ۴ درصد توسط دولت و شهرداری‌ها اعطا شود.

وی با بیان اینکه طبق قانون، شهرداری‌ها و دولت باید هر ساله ۱۰ درصد موتورسیکلت‌های فرسوده را با موتورهای برقی جایگزین می‌کردند، افزود: تقریباً این وظایف انجام نشده و به حاشیه رانده شده است؛ در صورتی که با اجرای این قانون امروز میزان موتورسیکلت‌های فرسوده باید به کمتر از ۳۰ درصد کاهش می‌یافت.

معاون عملیات پلیس راهور فراجا تاکید کرد: در صورت اجرای قانون، امروز باید بیش از ۷۰ درصد موتورسیکلت‌های کشور برقی می‌شد اما اکنون نهادهای مسئول که ترک فعل کردند در برخی موارد در فضاهای رسانه‌ای چهره مطالبه‌گر حوزه محیط زیست به خود می‌گیرند.

سردار سلیمی تاکید کرد: پلیس در انتهای زنجیره برخورد با وسائل نقلیه آلاینده قرار دارد و نباید انتظار داشت که ترک فعل و بی‌توجهی دستگاه‌های دیگر را پلیس با رفتار انتظامی حل و فصل کند.

به گفته وی، برخورد پلیس خارج از چهارچوب قانون نبوده و بیشتر از جنس تنبیهی است؛ در حالی که موضوع جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده و آلاینده نیازمند اقدامی اجرایی در جهت نوسازی است که در عمل از حوزه اختیار و مسئولیت پلیس خارج است.

معاون عملیات پلیس راهور فراجا، برقی کردن موتورسیکلت‌ها را دارای نتایج چندوجهی موثر دانست و افزود: موتورسیکلت‌های برقی به دلیل قدرت پایین و توان مانور کم، علاوه بر فقدان آلایندگی در رعایت حقوق شهروندی و کاهش آلودگی صوتی و ممانعت از مخاطرات انسانی بسیار موثر هستند.

به گزارش ایرنا و براساس اعلام پلیس راهور تهران بزرگ، اکنون بیش از ۹۰ درصد موتورسیکلت‌هایی که در سطح خیابان‌ها تردد می‌کنند، فرسوده‌اند و با وجود تعیین حداکثر ۱۲ سال سن مفید برای این وسائل نقلیه، سن برخی موتورسیکلت‌های حتی از ۳۰ سال نیز عبور کرده است.

براساس این گزارش، طبق برآوردهای کارشناسان و نهادهای رسمی، بیش از ۱۰ درصد از آلودگی هوای شهر تهران ناشی از موتورسیکلت‌های فرسوده و کاربراتوری است که هر کدام از آنها حدود ۱۲ برابر یک خودروی یورو ۴ آلایندگی ایجاد می‌کنند.

همچنین به گفته داریوش گل‌علیزاده رئیس وقت مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در دی ماه سال گذشته، ۹۰ درصد موتورسیکلت‌های شماره‌گذاری شده فرسوده و فاقد معاینه فنی هستند که با اجرای طرحی، موتورسیکلت‌ها فرسوده را از رده خارج خواهیم کرد.

وی با یادآوری اینکه در بین منابع آلاینده کلانشهرها به ویژه شهر تهران، موتورسیکلت‌ها نزدیک به ۱۰ درصد در انتشار ذرات معلق سهم دارند، درباره چرایی مراجعه نکردن صاحبان موتورسیکلت‌ها به مراکز معاینه فنی گفت: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها فرسوده‌اند، اگر به این مراکز مراجعه کنند، نمی توانند تائید این مراکز را بگیرند؛ از این رو برنامه ما در این زمینه اجرای طرح از رده خارج‌کردن موتورسیکلت‌های فرسوده به استناد ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو است که دوباره سن فرسودگی را احیا خواهد کرد.

برچسب ها :فرسودگی ، موتورسیکلت

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.