کد خبر : 150437
تاریخ انتشار : پنجشنبه 17 آبان 1403 - 22:40

مصرف گاز ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است

مصرف گاز ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است
هر یک درجه کاهش دمای هوا باعث افزایش مصرف تا ۲۵ میلیون متر مکعب گاز می‌شود که برابر با یک فاز عسلویه است.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از  باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف گاز – سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز در برنامه صف اول گفت: خوشبختانه قانون گذار در برنامه هفتم مقرر کرده است که ایران به عنوان هاب انرژی منطقه باشد در نتیجه در حوزه گاز رویکردهایمان نسبت به واردات و صادرات باید عوض شود.

وی ادامه داد: مخازن گازی به عنوان ابزاری برای امنیت، دیپلماسی و تجارت کشور بسیار حائز اهمیت است. بنابراین تاکید شده که به میزان مصرف خام سوزی توجه شود، در نتیجه یکی از مباحثی که به جدیت پیگیری شد تفاهم نامه منعقد شده با کشور روسیه بوده است.

توکلی افزود: حوزه قرارداد با کشور روسیه هم در دولت سیزدهم مطرح شده بود و هم در دولت چهاردهم با جدیت جلسات تخصصی و حرفه ای برگزار شده چرا که پتانسیل بسیار خوبی داریم و با جلوگیری از خام سوزی گام های موثری در حوزه جلوگیری از آلودگی هوا و محیط زیست خواهیم داشت.

او یادآور شد: این نکته نه تنها در قرارداد با کشور روسیه بوده بلکه با ترکمنستان و ترکیه هم در دستور کار است.

مدیر عامل شرکت ملی گاز بیان کرد: هر یک درجه کاهش دمای هوا باعث افزایش مصرف تا ۲۵ میلیون متر مکعب می شود و این ۲۵ میلیون متر مکعب معادل یک فاز عسلویه است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه حجم ناترازی گاز طبیعی کشور در روزهای سرد و اوج مصرف حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب است گفت: مصرف گاز ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است و اين با هدف برنامه هفتم فاصله بسیار زیادی دارد.

وی ادامه داد : بنابراین اگر یک درجه سانتیگراد دمای خانه را کاهش دهیم همان یک درجه معادل کاهش ۶ درجه ای مصرف گاز آن خانه می‌شود.

وی به فرهنگ سازی در مصرف گاز از سوی خانوارها اشاره کرد و گفت :در حوزه فرهنگ سازی ۱۲ سرفصل تدوین کرده ایم و رئیس‌جمهور هم در این زمینه نگاه های خوبی داشته است.

معاون وزیر نفت به ایجاد میادین مشترک اشاره کرد و گفت: ایجاد این میادین در برنامه هفتم دیده شده و میزان تعهدی که داشته ایم، افزایش تولید بوده است.

وی گفت :در این میادین افزایش حجم سرمایه گذاری و افزایش میزان تولید نفت و گاز خام مطرح است.

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه واردات و سوآپ گاز اکنون صفر است، گفت: افزایش قدرت کشور در حوزه انرژی یکی از اقدام‌های دارای اولویت به‌منظور افزایش قدرت کشور و تکلیف قانون برنامه توسعه برای شرکت ملی گاز است، به همین دلیل نشست‌هایی با روس‌ها داشتیم و پیشرفت‌های مناسبی محقق شده است، رئیس‌جمهوری و وزیر نفت هم در جریان نشست بریکس مذاکراتی داشتند و مسیر می‌تواند به نتیجه برسد.

وی افزود: در ماه‌های سرد سال حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد گاز تحویلی به خطوط لوله از سوی مشترکان خانگی و تجاری و صنایع غیرعمده، حمل‌ونقل و کشاورزی مصرف می‌شود، اما در همین زمان باید به بخش‌های دیگر از جمله صنایع عمده هم گازرسانی شود، به همین دلیل در ماه‌های سرد، روزانه حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی ایجاد می‌شود، بنابراین باید سوخت جایگزین تحویل شود.

برچسب ها :ایران ، مصرف گاز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.