کد خبر : 148492
تاریخ انتشار : پنجشنبه 10 آبان 1403 - 22:16

انتخابات آمریکا در ایستگاه پایانی

انتخابات آمریکا در ایستگاه پایانی
کمتر از یک هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ و کامالا هریس فعالیت‌های انتخاباتی خود را در ایالت‌های مختلف افزایش داده‌اند.

به گزارش اطلاع با ما، انتخابات آمریکا: کمتر از یک هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ و کامالا هریس فعالیت‌های انتخاباتی خود را در ایالت‌های مختلف افزایش داده‌اند. نظرسنجی‌ها نیز رقابت نزدیک و تنگاتنگ دو نامزد را نشان می‌دهند، اما وضعیت آنان اکنون چگونه است؟

 کدام نامزد در نظرسنجی‌ها جلوتر است؟

در دو هفته گذشته، ترامپ فاصله خود را با هریس در سطح ملی کاهش داده است. به عنوان مثال، طبق آخرین نظرسنجی ایپسوس، هریس تنها با ۱٪ اختلاف پیشتاز است. در ایالت‌های چرخشی، ترامپ همچنان در کارولینای شمالی، جورجیا و آریزونا پیشتازی کم‌نوسانی را داشته است. آخرین نظرسنجی‌ها نیز حاکی از پیشتازی اندک ترامپ در پنسیلوانیا هستند؛ اما در مجموع، رقابت بسیار نزدیک و زیر نیم‌درصد بین دو نامزد در پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین و نوادا وجود دارد.

با پیش‌فرض‌گرفتن پیروزی ترامپ در سه ایالت کارولینای شمالی، جورجیا و آریزونا و بررسی ۱۶ حالت ممکن از نتایج، می‌توان گفت که در ۱۴ حالت ترامپ و تنها در ۲ حالت هریس برنده انتخابات خواهد شد که در هر دو حالت، هریس باید در هر سه ایالت چرخشی دیوار آبی (میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا) پیروز شود. حتی شکست در یکی از آنها نیز باعث شکست او در انتخابات می‌شود. در ویسکانسین، هریس وضعیت به نسبت بهتری دارد؛ اما در دو ایالت میشیگان و پنسیلوانیا، نااطمینانی بسیار شدید است.

 مسلمانان میشیگان به چه کسی رأی خواهند داد؟

مهم‌ترین موضوع انتخاباتی این ایالت در یک سال گذشته، جنگ غزه بوده است. برخلاف بایدن، با ورود هریس به رقابت انتخاباتی، برخی از مسلمانان گمان می‌کنند که هریس می‌تواند جنگ غزه را خاتمه دهد. در سطح ملی، آرای اعراب آمریکایی و مسلمانان تقریباً میان ترامپ و هریس تقسیم شده است که نسبت به ۲۰۲۰ فت شدیدی برای دموکرات‌ها محسوب می‌شود.

انتخابات آمریکا

این دو قطبی در جامعه مسلمانان میشیگان هم دیده می‌شود. در حالی که برخی از رهبران مسلمان میشیگان حمایت خود را از هریس اعلام کرده‌اند، کمیته اقدام سیاسی اعراب آمریکایی (AAPAC) اعلام کرده است که از هیچ نامزدی حمایت نخواهد کرد. در صورتی که جنگ کنونی در غزه و لبنان تداوم یابد، احتمال شکست هریس در میشیگان بالا می‌رود.

پنسیلوانیا با بیشترین رأی الکترال (۱۹) در میان ایالات چرخشی اهمیت بالایی دارد.

ترامپ از همه ایالت‌ها بیشتر به این ایالت سفر کرده و از هریس نیز بیشتر گردهمایی داشته است. ایلان ماسک نیز نقش مهمی در این ایالت به نفع ترامپ ایفا کرده است: از برگزاری گردهمایی، تا تعیین جایزه یک میلیون دلاری برای رأی‎دهندگان این ایالت. مهم‌ترین مشکل ترامپ در این ایالت، آمریکایی‌های لهستانی‌تبار است که خواهان پشتیبانی از اوکراین هستند. از سوی دیگر هریس علاوه بر اقلیت مسلمان، با قشر کاتولیک‌های محافظه‌کار نیز مواجه است. در حالی که این قشر در انتخابات ۲۰۲۰ به بایدن رأی داد -از جمله به این دلیل که بایدن در این ایالت بدنیا آمده و بزرگ شده بود- هنوز مشخص نیست که این محافظه‌کاران چه تصمیمی خواهند گرفت.

جمهوری‌خواهان بحث تقلب در انتخابات را داغ کرده‌اند.

جمهوری‌خواهان تاکنون تلاش‌های بسیاری کرده‌اند که پیش از روز برگزاری انتخابات، آن را به چالش بکشند. بازوهای رسانه‌ای ترامپ همچون الکس جونس، لائورا لومر، ایلان ماسک، تاکر کارلسون و… در حال گسترش تئوری‌ توطئه یا ادعا پیرامون تقلب در شمارش آرای پستی هستند. در ایالت‌های چرخشی و تعیین‌کننده، کمیته‌های حزبی جمهوری‌خواه یا هیئت‌های انتخاباتی ایالتی نزدیک به ترامپ که واضع مقررات در این خصوص هستند، تلاش کرده‌اند به نحوی انتخابات را به چالش بکشند.

نامزدهای جمهوری‌خواه در انتخابات کنگره و سایر مقامات حزب هم این ادعا را که دموکرات‌ها در حال دزدیدن آرای مردم هستند. مشخص نیست ترامپ در صورت شکست، چه اقدامی خواهد کرد؛ اما تلاش احتمالی او برای ابطال نتایج، وابسته به این خواهد بود که حزب جمهوری‌خواه و بدنه رأی آن چقدر با ترامپ همراهی خواهد کرد.

با وجود رشد نسبی ترامپ در نظرسنجی‌های ایالتی و ملی، همچنان نتیجه انتخابات در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است. یکی از عوامل موفقیت ترامپ در یک ماه گذشته، تمرکزش بر مسئلۀ مهاجرین بوده است. در برخی ایالت‌ها همچون آریزونا و جورجیا مسئله مهاجرین جزو اولویت‌‎های اول و دوم رأی‌دهندگان  است. علاوه‌براین، در حالی که اقتصاد اولویت نخست رأی‌دهندگان مستقل را شکل می‌دهد؛ تصور عموم جامعه بر این بوده است که اقتصاد در زمان ترامپ وضعیت بهتری داشته است. نظرسنجی‌ها نیز حاکی از اعتماد بیشتر مردم به برنامه اقتصادی ترامپ هستند. نظرسنجی‌ها در روزهای اخیر تغییرات اندکی داشته‌اند و اگر در این هفته اتفاق خاصی نیافتد، احتمالاً وضعیت همین گونه باقی خواهد ماند.

برچسب ها :انتخابات ، ترامپ

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.