کد خبر : 13804
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 مهر 1402 - 10:36

اهمیت کریدور زنگزور

اهمیت کریدور زنگزور
پس از تهاجم یک‌روزه جمهوری آذربایجان به بخش ارمنی‌نشین قره‌باغ، در نهایت روز پنج‌شنبه (ششم مهرماه) جمهوری خودخوانده «قره‌باغ کوهستانی» اعلام کرد تا چند ماه دیگر خود را منحل خواهد کرد و بدین ترتیب مناقشه مربوط به قره‌باغ احتمالا پایان خواهد یافت.

به گزارش اطلاع با ما به نقل از صبح نو، علی قائم‌مقامی- کارشناس مسائل قفقازنوشت: پس از تهاجم یک‌روزه جمهوری آذربایجان به بخش ارمنی‌نشین قره‌باغ، در نهایت روز پنج‌شنبه (ششم مهرماه) جمهوری خودخوانده «قره‌باغ کوهستانی» اعلام کرد تا چند ماه دیگر خود را منحل خواهد کرد و بدین ترتیب مناقشه مربوط به قره‌باغ احتمالا پایان خواهد یافت.اما نزاع در دیگر مناطق قفقاز جنوبی هنوز پابرجاست و تحولات در این منطقه بسیار سیال است؛ رئیس‌جمهوری ترکیه به نخجوان سفر کرد که به دنبال آن، شاهد کوچ ارمنی‌های قره‌باغ به ارمنستان شدیم.در این میان نباید کریدور زنگزور را فراموش کرد که یا از طریق خاک ارمنستان یا خاک ایران گشوده خواهد شد.

کریدور زنگزور ابتدا (جمهوری) آذربایجان را به نخجوان و سپس به ترکیه متصل خواهد کرد. عملیات ضدترور در قره‌باغ به مرحله نهایی خود نزدیک شده است و کریدور زنگزور یا از طریق ارمنستان یا ایران گشوده خواهد شد. بنا به قرارداد آتش‌بس 10 نوامبر 2020 میلادی و پایان‌یافتن جنگ 44 روزه قره‌باغ، پیش‌بینی می‌شد کریدور زنگزور و لاچین فعال خواهد شد؛ اما ارمنستان تمایل خود را برای راه‌اندازی آنها نشان نداد. بدین سبب آنکارا و باکو در جست‌وجوی گزینه‌های دیگر برآمده‌اند. اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز از گزینه ایران سخن گفت و افزود: «اگر ارمنستان این کریدور را نگشاید، از ایران عبور خواهد کرد. ایران نگاه مثبتی به این طرح دارد و بدین ترتیب امکان عبور از مسیر ایران به آذربایجان وجود دارد.»

1806904 342
از نظر ترکیه که مداوم بر حفظ ثبات در قفقاز تأکید می‌کند، برقراری صلح پایدار در منطقه قفقاز اهمیت زیادی دارد. اردوغان نیز کریدور زنگزور را به‌عنوان کریدور صلح مورد تأکید قرار داد. هدف ایجاد کریدور صلح در این منطقه است. تصور و خطور تفکر ایجاد کریدوری که جنگ بر آن حاکم باشد، غیرممکن است. اگر هدف از کریدور زنگزور و لاچین، گشودن کریدور صلح است، باید بدون درگیری و سروصدا این قضیه را حل کنیم.کریدور زنگزور بخشی از سرزمین تاریخی آذربایجان، مکان سکونت جمعیت ترک مسلمان بود و توسط اتحاد جماهیر شوروی در دهه 1920 میلادی به ارمنستان واگذار شد و امروز هم در درون مرزهای ارمنستان قرار دارد. بعد از واگذاری زنگزور به ارمنستان، ارتباط زمینی آذربایجان با نخجوان قطع شد و باکو را برای برقراری ارتباط با بخش‌های غربی آذربایجان مداوم در شرایط سختی قرار داد.

اطلاع باما

برچسب ها :ترکیه ، قره باغ

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.