کد خبر : 152547
تاریخ انتشار : پنجشنبه 24 آبان 1403 - 11:00

وزیر فرهنگ:

کتابخانه‌ها پیشران علم در تمدن اسلامی بودند

کتابخانه‌ها پیشران علم در تمدن اسلامی بودند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه پیشران تمدن اسلامی علم بوده است، گفت: پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها بودند.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کتابخانه‌ها پیشران علم در تمدن اسلامی: آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار صبح امروز پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، عباس صالحی وزیر فرهنگ و جمعی دیگر از اهالی فرهنگ در تالار وحدت برگزار شد.

مسعود پزشکیان در ابتدای این مراسم گفت: اگر می‌خواهیم دنیایی بسازیم که برازنده نسل امروز و آینده باشد، باید به کتاب و کتاب خواندن احترام بگذاریم. باید کتاب را نه فقط برای خواندن، بلکه برای همنشینی و کسب علم بدانیم و ما تلاش خواهیم کرد در دولت با استفاده از تجربه، تخصص و علم و دانش حرکت کنیم.

سپس سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر جامعه و تمدن نبوی در توجه به کتاب و کتابخوانی گفت: این نگاهی بوده است که جامعه و تمدن نبوی را شکل داد. تمدن‌های بشری در تاریخ بشر پیشران‌هایی داشتند و پیشران تمدن اسلامی علم بوده است و پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها بودند. با این نگاه، کتاب و کتابخانه‌ها مسیر علم هستند و چشم‌انداز آینده فعالیت‌های فرهنگی می تواند از این مسیر و با این نگاه باشد.

صالحی با بیان اینکه امروزه چشم انداز کشور قطعا از مسیر کتابخانه‌هاست گفت: اگر به دنبال علم هستیم باید به مسئله کتاب و کتابخانه‌ها توجه کنیم، امروز توجه به مساله معیشت کتابداران از اهمیت بالایی برخوردار است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در این حوزه است که امتداد عمر علمی در طول و عمق پیش می‌آید کتاب و کتابخوانی در اینجا فرصت می‌سازد،اگر بخواهیم عمر علمی و طبیعی تقارن داشته باشد، نیاز به کتاب کتابخوانی و کتابخانه است. ما جامعه ای هستیم که از جامعه شفاهی سنتی به جامعه شفاهی صوتی رفتیم، جامعه شفاهی خطاهای زیادی دارد در گذر سریع از جامعه سنتی به جامعه صوتی نیاز به کتابخوانی داریم.

صالحی در ادامه با اشاره با تصویب سند کتابخوانی در ماه‌های گذشته تصویب گفت: این سند می‌تواند به روند کتابخوانی کمک کند. اضلاع اصلی کتابخوانی مولف، ناشر، کتابفروشی، کتابخانه و کتابدار است و این اضلاع می‌تواند کتابخوانی را ترویج دهد.

او تصریح کرد: کتابخانه‌ها مسیر علم هستند و چشم‌انداز آینده فعالیت‌های فرهنگی می تواند از این مسیر و با این نگاه باشد.

امروز نیاز به کتاب کتابخوانی و کتابخانه جزو عمر علمی انسان تلقی می شود و ما جامعه ای هستیم که از جامعه شفاهی سنتی به جامعه شفاهی صوتی رفتیم، جامعه شفاهی خطاهای زیادی دارد در گذر سریع از جامعه سنتی به جامعه صوتی نیاز به کتابخوانی داریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.