پردهبرداری بلینکن از برنامه پسا جنگ غزه؛ قدرت در دست چه کسی خواهد بود؟
به گزارش اطلاع با ما ، پردهبرداری بلینکن از برنامه: وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه جزئیات طرح «روز بعد از پایان جنگ» برای مدیریت نوار غزه را اعلام کرد. آنتونی بلینکن افزود این طرح که به دولت ترامپ تحویل داده میشود، بر نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در مدیریت غزه با مشارکت موقت سازمان ملل و برخی طرفهای خارجی استوار است. اداره غزه باید با مشارکت تشکیلات خودگردان و همکاری بینالمللی برای تضمین ثبات و بازسازی انجام شود. همچنین، تشکیلات خودگردان با شرکای بینالمللی برای بازسازی و مدیریت موقت بخشهای غیرنظامی غزه همکاری کند.
جزئیات برنامه بلینکن برای مدیریت غزه پس از جنگ
این طرح بر تشکیل نیروی امنیتی موقت از نیروهای کشورهای شریک و فلسطینیان مورد تأیید و همچنین ایجاد اصلاحات اساسی در تشکیلات خودگردان فلسطین متناسب با نیاز به وحدت بین کرانه باختری و نوار غزه تأکید دارد. بلینکن خواستار اتحاد کرانه باختری و غزه تحت رهبری تشکیلات خودگردان و پذیرش این اتحاد توسط اسرائیل است. او همچنین تاکید کرد اسرائیل موظف خواهد بود غزه و کرانهباختری را بهعنوان یک واحد متحد به رهبری تشکیلات خودگردان بپذیرد. همچنین بر ضرورت فراهم نمودن زندگی آزاد و شرافتمندانه برای فلسطینیان و اسرائیلیها و دستیابی به صلح بر اساس راهحل دو کشوری تأکید کرد.
آنتونی بلینکن با انتقاد از روند رو به افزایش ضمیمه نمودن سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائیل در دهه گذشته تأکید کرد که اسرائیل باید ایده الحاق سرزمینهای فلسطینی را کنار بگذارد. درباره آتشبس در غزه، او تأیید کرد که حماس پیشنهادهای جو بایدن برای توقف جنگ را پذیرفته و تلاشها با میانجیها برای تبادل اسرا و تثبیت آتشبس ادامه دارد.
بلینکن تأکید کرد که ایجاد کشور فلسطینی تحت حکومت حماس غیرقابلپذیرش است، زیرا این جنبش مخالف راهحل دو دولتی است. وی افزود حماس تلاش میکند جنگ منطقهای را شعلهور کند و تعداد زیادی نیروی نظامی جدید، تقریباً معادل نیروی ازدسترفته در جنگ، به خدمت گرفته است. وزیر خارجه امریکا، بر ضرورت پاسخگویی روشن به اقدامات حماس تأکید کرد.
تحلیل فلسطینی ها از طرح پیشنهادی
کارشناسان سیاسی فلسطینی اعلام کردند که این طرح هنوز بهطور رسمی اعلامنشده است و آنچه در حال حاضر در دسترس است صرفاً درز اطلاعات است. بندهای کلی برای مرحله پس از جنگ وجود دارد که بین فلسطینیها و کشورهای عربی توافق شده است و چارچوبی برای کار آینده را تشکیل میدهند. این بندها شامل:
حق مردم فلسطین برای اداره امور خود: مردم فلسطین دارای نهادهای ملی برای مدیریت سرزمینهای خود هستند و نیازمند تقویت و توانمندسازی این نهادها برای اداره کارآمد امور هستند.
اصلاح تشکیلات خودگردان فلسطینی: ضرورت اصلاح تشکیلات خودگردان فلسطینی با هدف حمایت از همه احزاب، افزایش شفافیت و حکمرانی برای تحقق اهداف ملی تأکید شد.
بازسازی نوار غزه: لزوم بازسازی فوری غزه از طریق برگزاری کنفرانس بینالمللی جهت جمعآوری کمکهای مالی و تدوین برنامههای فوری و مؤثر برای تحقق این هدف تأکید شد.
ایجاد مسیر سیاسی برای رسیدن به استقلال: راه حل سیاسی بهترین روش برای دستیابی به استقلال فلسطین است و تأکید بر پایبندی به قطعنامههای بینالمللی، مشروعیت این فرآیند را تقویت میکند.
نقش کشورهای عربی در مرحله آتی فلسطین: کشورهای عربی نقش اساسی در حمایت از مردم فلسطین دارند. کارشناسان پیشنهاد میکنند که در مرحله بعد، نیروهای مشترک عربی در غزه مستقر شوند تا علاوه بر نظارت بر امنیت و تسهیل در ارسال کمکهای امدادی، در بازگرداندن وضعیت عادی به غزه نیز مشارکت داشته باشند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0