نکاتی درباره مهاجرت کاری به آلمان
به گزارش اطلاع با ما ، برخلاف سایر روشهای مهاجرتی، ویزای کار آلمان مسیر مستقیم و مطمئنی را برای رسیدن به اهدافتان فراهم میکند. با دریافت ویزای کار آلمان (German Work Visa) دیگر نیازی به گذراندن دورههای فشرده زبان یا اثبات تمکن مالی هنگفت نیست. کافی است تخصص و مهارت خود را به اثبات برسانید و نظر کارفرمای آلمانی را جلب کنید تا دروازههای بازار کار آلمان به روی شما گشوده شود. ویزای کار آلمان، مجوز ورود به دنیای حرفهای و تخصصی در این کشور پیشرفته است.
با دریافت ویزای کار، نهتنها مجوز کار در آلمان را به دست میآورید، بلکه از مزایایی مثل ثبات شغلی، امنیت اجتماعی و حقوقی و دستمزد متناسب با مهارتهایتان بهرهمند خواهید شد. مسیر اخذ ویزای کار آلمان، با دریافت پیشنهاد شغلی رسمی از سوی یک کارفرمای آلمانی آغاز میشود. طبق آمار، 152.336 نفر نیروی کار خارجی فقط از طریق ویزای کاری در سال 2022 به آلمان مهاجرت کردند که نسبت به مهاجرت از طریق سایر روشها بیشتر است. بنابراین، تجربه مهاجرت کاری به آلمان بهمراتب آسانتر و حرفهایتر از روشهایی مثل مهاجرت تحصیلی و حتی پناهندگی محسوب میشود.
چگونه میتوان در آلمان کار پیدا کرد؟
آلمان، فرصتهای شغلی متنوعی برای نیروی کار متخصص از سرتاسر جهان از جمله ایرانیان دارد. اما پیدا کردن شغل و مهاجرت به آلمان برای متقاضیان کار مراحلی دارد و نکات مهمی مثل جستوجوی موقعیت شغلی مناسب را باید در نظر گرفت.
ارزیابی اولیه بازار کار آلمان
با توجه به نیازهای بازار کار آلمان، متخصصان حوزههایی همچون پزشکی، پرستاری، مهندسی، تکنسینهای مکاترونیک، متخصصان فناوری اطلاعات و رانندگان قطار، شانس بیشتری برای پیدا کردن شغل بدارند. پیش از جستوجوی کار، لازم است ظرفیت بازار کار آلمان را برای شغل مورد نظرتان بررسی کنید.
تأیید مدارک تحصیلی
به رسمیت شناخته شدن مدارک تحصیلی و حرفهای شما در آلمان، برای بعضی مشاغل سودمند و برای بعضی دیگر الزامی است. بهعنوان مثال، اگر در حوزه پرستاری تخصص دارید، باید مدارک تحصیلی یا حرفهای خود را به تأیید رسمی برسانید و آن را ترجمه کنید. برای کسب اطلاعات لازم در این زمینه میتوانید به وبسایتهای مرتبط در آلمان یا به مراکز مشاوره مهاجرت معتبر در ایران مراجعه نمایید.
جستجوی شغل در بازار کار آلمان
پلتفرمهای کاریابی نظیر Step Stone، Indeed و Monster و همچنین، شبکههای اجتماعی حرفهای همچون LinkedIn در پیدا کردن شغل مناسب یا کارفرما به شما کمک میکنند. چنانچه به کار در شرکت خاصی علاقهمند هستید، وبسایت آن شرکت را بررسی کنید و در جستوجوی آگهیهای استخدامی باشید.
نگارش رزومه و درخواست کار
به طور معمول، درخواست کار برای شرکتهای آلمانی شامل یک معرفینامه یا کاور لتر (Cover Letter)، رزومه همراه با عکس، مدارک تحصیلی و گواهینامههای مرتبط با شغل است. مطمئن شوید که شرایط و مدارک مورد نیاز را دارید و در معرفینامه خود بر آنها تأکید کنید.
تقاضا برای اخذ ویزای کار آلمان
تقاضای ویزا کار آلمان فقط در شرایطی امکانپذیر است که از یک کارفرمای آلمانی، پیشنهاد شغلی رسمی یا جاب آفر (Job Offer) دریافت کنید. بههمین دلیل، ضروری است هماهنگیهای لازم را با سفارت آلمان در ایران انجام دهید و کارفرمای خود را از زمانبر بودن فرآیند اخذ ویزا مطلع سازید. در صورتی که دارای مدرک تحصیلی مرتبط با نیاز بازار کار آلمان هستید، میتوانید ویزای 6 ماهه برای جستوجوی کار (Jobseeker Visa) دریافت نمایید.
مدتزمان مهاجرت کاری به کشور آلمان
مدتزمان صدور ویزای کار آلمان به عوامل مختلفی از جمله محل درخواست ویزا، نوع ویزا، پیچیدگی پرونده و حجم کاری سفارت یا کنسولگری بستگی دارد.
به طور کلی، میانگین زمان صدور ویزای کار آلمان بین 2 تا 8 هفته پس از ارسال مدارک کامل به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور متقاضی است. با این حال، در بعضی موارد، ممکن است فرآیند صدور ویزا به بیش از 8 هفته هم طول بکشد. در این راستا می توانید از نظرات درباره مهاجرت به آلمان و کسانی که قبلا مهاجرت کرده اند استفاده کنید.
اقداماتی که پس از مهاجرت کاری به آلمان باید انجام دهید
با دریافت ویزای کار آلمان، مجوز سفر به این کشور برای شما صادر میشود. اما برای اقامت بلندمدت و کار در آلمان، لازم است پس از ورود به این کشور، مراحل دیگری را طی کنید و مجوز اقامت (Residence Permit) آلمان را دریافت نمایید.
نخستین اقدام پس از ورود به آلمان، مراجعه به نزدیکترین شعبه اداره مهاجرت (Ausländerbehörde) به محل سکونت شماست. بعضی از این ادارات برای مصاحبه وقت قبلی الزام میدانند، در حالی که بعضی دیگر پذیرش حضوری هم دارند. در این خصوص، با مراجعه به وبسایت اداره مهاجرت منطقه خود میتوانید از روند کاری آنها مطلع شوید.
در جریان مصاحبه با اداره مهاجرت، باید مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز اقامت را هم ارائه نمایید. این مدارک به شرح زیر هستند:
- پاسپورت معتبر کشور خود
- فرم تکمیل شده درخواست مجوز اقامت
- دو قطعه عکس
- گواهی عدم سوءپیشینه کیفری (ترجمه شده به آلمانی)
- مدرکی دال بر تسلط به زبان آلمانی (در صورت لزوم)
- تأییدیه بیمه درمانی در آلمان
- قرارداد کاری با کارفرمای آلمانی
هزینه مهاجرت کاری به آلمان چقدر است؟
یکی از مهمترین دغدغههای متقاضیان مهاجرت کاری به آلمان، هزینههای مهاجرت است. این موضوع برای شما که احتمالاً در مسیر مهاجرت کاری به آلمان هستید، پررنگتر از همیشه بهنظر میرسد. هزینههای مهاجرت از طریق کار به آلمان را میتوان به دستهبندیهای زیر تقسیم کرد:
- هزینههای قبل از مهاجرت:
- آزادسازی مدارک: متغیر (بسته به نوع و تعداد مدارک)
- ترجمه مدارک تحصیلی و سوابق کار: متغیر (بسته به زبان مقصد و تعداد صفحات)
- لگال مدارک: حدود 100 تا 120 یورو (برای هر مدرک)
- معادلسازی (زاب) لیسانس: 200 یورو
- معادلسازی دیپلم: 60 تا 110 یورو
- بیمه مسافرتی: 120 تا 150 هزار تومان (برای 60 تا 90 روز)
- دورههای زبان آلمانی: 10 تا 12 میلیون تومان (بسته به توانایی و مدتی که برای یادگیری نیاز دارید)
- هزینه هر آزمون زبان: 8 تا 12 میلیون تومان
- ویزای ملی (جاب آفر): 80 یورو (برای هر نفر)
- هزینههای سفر به آلمان:
- پرواز با هواپیمایی ایران ایر: متغیر است و مثلاً هزینه پرواز از تهران تا کلن بین 99,965,000 تا 282,365,000 ریال ارزیابی میشود.
- هزینههای اقامت اولیه:
- هزینه اجاره مسکن: متغیر (بسته به شهر و متراژ)
- هزینههای اولیه زندگی: حدود 1000 تا 1500 یورو (برای یک ماه)
- سایر هزینهها:
- هزینههای مربوط به دریافت مجوز اقامت: متغیر (بسته به نوع مجوز)
- هزینههای مربوط به بیمه درمانی: حدود 100 یورو (در ماه)
زندگی در آلمان چطور است؟
مهاجرت به آلمان بهعنوان یک نیروی کار ماهر با ویزای کاری، تجربه لذتبخش در زندگی شما محسوب میشود. بازار کار قدرتمند، سیستم درمانی و بهداشتی باکیفیت و امکانات بالای زندگی بخشی از این تجربیات محسوب میشوند. با این حال، هزینه زندگی در آلمان متفاوت است و شهرهای بزرگ مثل برلین و مونیخ کمی گرانتر از سایر شهرها هستند.
همچنین، یادگیری زبان آلمانی برای تعاملات روزمره و فرصتهای شغلی مفید خواهد بود؛ اگرچه بسیاری از آلمانیها قابلیت صحبت کردن به زبان انگلیسی را هم دارند. فرهنگ کاری کارآمد و حرفهای در آلمان در جریان است و حقوق نیروی کار بهخوبی پرداخت میشود. آزادیهای اجتماعی توسط گروهها و سازمانهای مختلف اجتماعی همیشه مورد حمایت است و همه شهروندان میتوانند حقوقشان را مطالبه کنند. به طور کلی، آلمان محیطی پایدار و پررونق برای رشد شخصی و حرفهای فراهم میکند.
دریافت ویزای کار آلمان سخت نیست
کشور آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، فرآیند مهاجرپذیری نسبتاً سادهتری دارد. برای دریافت ویزای کار آلمان، فقط به موارد زیر نیاز دارید:
- داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای مستقر در آلمان: شرایط استخدامی شما باید معادل یا بهتر از شرایطی باشد که به نیروی کار آلمانی در موقعیتهای مشابه ارائه میشود. این مورد توسط اداره فدرال اشتغال آلمان (the German Federal Employment Agency) و پس از درخواست ویزا ارزیابی خواهد شد. برای پیدا کردن کارفرما در آلمان، میتوانید به راهنمای کاریابی مؤسسات مهاجرتی معتبر مراجعه کنید.
- قرارداد کاری امضا شده توسط کارفرمای جدید: شما باید قرارداد کاری که توسط کارفرمای جدیدتان صادر شده است را بههمراه داشته باشید.
- گذراندن دوره تحصیلی دانشگاهی معتبر در آلمان یا مدرک تحصیلی معادل با مدرک دانشگاهی آلمان: همچنین، اگر سابقه کاری قابل توجهی مرتبط با شغل موردنظر دارید، ممکن است حتی بدون مدرک دانشگاهی واجد شرایط اخذ ویزای کار آلمان باشید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0