کد خبر : 167214
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 دی 1403 - 9:38

نماز خواندن به تنهایی کافی نیست

نماز خواندن به تنهایی کافی نیست
به گفته حجت‌السلام آقابابا، ما نماز را می‌خوانیم و در کنارش باید به سایر مسائل عبادی، حق‌الله و حق‌الناس توجه بکنیم. بنابراین، صرف نماز خواندن کافی نیست.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نماز خواندن به تنهایی کافی نیست: حجت‌السلام و المسلمین علی آقابابا، استاد حوزه و دانشگاه و یکی از مبلغان کشوری درباره توصیه رهبری مبنی بر اقامه نماز اول وقت در عین حفظ توجه و حضور قلب نمازگزار گفت: ما مسلمانیم و پیرو کتاب آسمانی قرآن شریف هستیم و در کنار قرآن به رهنمود اهل بیت (ع) توجه می‌کنیم. پیامبر (ص) فرمودند: من شما را ترک می‌کنم، اما دو چیز گرانبها را نزد شما به امانت می‌گذارم. یکی قرآن و دیگری اهل بیت (ع).

حجت‌السلام آقابابا ادامه داد: ۸۳ آیه در قرآن داریم، که درباره نماز است. این همه تاکید راجب این عمل عبادی نشان از این دارد که نماز باید خیلی مهم باشد. نمازی که خداوند متعال دستور انجام آن را داده است. نمازی که قطعاً باید باکیفیت، باتمرکز و باآرامش باشد. نمازی که هم مقدماتش باید درست باشد، هم خواندنش. نمازی که آنقدر به من انرژی بدهد، آنقدر مرا به توجه بیاورد، که عامل بازدارنده از خیلی از گناهان و منکرات باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه با نقل آیه ۴۵ سوره «عنکبوت» افزود: «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهی عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ». یعنی نمازی نماز است، که انسان را از فحشاء و منکرات دور بکند. نمازی که حقیقی باشد. نمازی که طبق احکام اسلام باید لباس و بدن نمازگزار پاک باشد. لباس و سجاده نمازگزار، فرشی که روی آن نماز خوانده می‌شود و مکان نمازگزار نباید غصبی باشد. این همه تاکید برای عبادت جامع و کامل. بله، نماز یک عبادت جامع است. چون هم زبانمان حرکت می‌کند، هم بدنمان حرکت می‌کند، هم قلبمان درگیر می‌شود و هم فکر، چشم، گوش، اعضا و جوارح‌مان. در این عبادت هم آیه قرآن هست، هم عبادت هست، هم ذکر هست، هم خلوت با معبود است.

وی با بیان اینکه شاید بعضی‌ها بپرسند صرف نماز خواندن کفایت می‌کند؟ توضیح داد: خیر، نماز ستون دین است. یعنی ما نماز را می‌خوانیم و در کنارش باید به سایر مسائل عبادی، حق‌الله و حق‌الناس توجه بکنیم. بنابراین، صرف نماز خواندن کافی نیست. وقتی در احکام آمده که هنگام نماز خواندن نباید لباس و مالت غصبی باشد، پس باید زندگی‌ات حلال باشد.

حجت‌السلام آقابابا افزود: وقتی می‌گویند هنگام نماز خواندن اگر طلبکار آمد و طلبش را خواست و عجله داشت، می‌توانی نمازت را بشکنی نشان می‌دهد که باید در کنار حق‌الله به حق‌الناس هم توجه بکنیم. حال چیکار کنیم که با وجود این مشکلات ذهنمان را آسوده و خودمان را آماده عبادت بکنیم؟ باید تمرین بکنیم. تمام مشکلات را داخل یک قایق قرار بدهیم و به دست ناخدا بسپاریم. ناخدای آن قایق خداست. من با وجود تمام مشکلاتی که دارم، همه‌چی را به خدا می‌سپارم. پس ما باید ذهنمان را مدیریت بکنیم و مشکلات را به دست خدا بسپاریم.

این کارشناس مذهبی در پاسخ به این سوال که در مواردی که حق‌الناس بر حق‌الله اولویت دارد، باز ضرورت به اقامه نماز اول وقت است؟ تصریح کرد: این سوال غلط است! ما نمی‌توانیم بگوییم حق‌الناس بر حق‌الله اولویت دارد. سه تا حق به گردن ماست. حق‌الله، حق‌الناس و حق‌النفس. نمی‌توانیم بگوییم کدام حق بر دیگری اولویت دارد. اگر هم بخواهیم بگوییم کدام حق بر دیگری اولویت دارد، قطعاً حق‌الله اولویت دارد. اگر کسی حق‌الله را رعایت کند، قطعاً در حق‌الناس هم رعایت می‌کند. حق‌الله همان چیزی است که باید به آن دقت کنیم.

به گفته وی، اتفاقاً نماز اول وقت باید خوانده بشود، تا برکت در زندگی فرد جاری بشود و دقت در حق‌الناس بکند. اگر شما در زندگی‌تان کسانی را دیدید که حق‌الناس را رعایت نمی‌کنند و به حق‌الناس توجه نمی‌کنند، اما اهل نماز هستند، نباید به تمام نمازگزاران تعمیم بدهیم.

برچسب ها :رهبری ، نماز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.