کد خبر : 167508
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 دی 1403 - 22:53

شکست ایران در سوریه، فرصتی برای بازگشت به مردم

شکست ایران در سوریه، فرصتی برای بازگشت به مردم
 گذر زمان نشان داد که عملیات طوفان الاقصی یا هفت اکتبر، یک خطای محاسباتی هبردی بود که بیش از آنکه اسرائیل را تضعیف کند، محور مقاومت و ایران را در معرض خطر قرار داد.

به گزارش اطلاع با ما ، شکست ایران در سوریه: دکتر اسفندیار خدایی- گذر زمان نشان داد که عملیات طوفان الاقصی یا هفت اکتبر، یک خطای محاسباتی هبردی بود که بیش از آنکه اسرائیل را تضعیف کند، محور مقاومت و ایران را در معرض خطر قرار داد. غزه که روزگاری تهدیدی برای اسرائیل بود، پس از این عملیات، بارها شخم زده شد و امروز سرنوشتش به اسرائیل واگذار  شده و دیگر خبری از گردانهای قسام و موشکهای حماس نیست. حزب‌الله لبنان که در حمایت از حماس، اسرائیل را موشکباران می‌کرد، ارزشمندترین رهبران و بهترین فرماندهان و جنگجویان خود را از دست داد و شرایط آتش‌بس را پذیرفت. ارتش دویست هزار نفری سوریه ظرف دو هفته در مقابل گروه ده‌هزار نفری تحریر الشام فروپاشید و تسلیم شد و بشار اسد به مسکو گریخت.

نتیجه دردناک خطای محاسباتی حماس در عملیات طوفان‌الاقصی این بود که امروز اسرائیل در قدرتمندترین موضع خود از تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی قرار گرفته، و نتانیاهو با ظهور مجدد ترامپ، سرمست پیروزی‌های خونبار خویش و مشغول برنامه‌ریزی برای یورش به سر اژدهای محور مقاومت است. ادامه این مسیر به پرتگاههای دیگری می‌انجامد که سرنوشت جمهوری اسلامی و ملت ایران را نشانه رفته است.

چگونه می‌توانیم از شکستهای بعدی و سوریه شدن ایران جلوگیری کنیم؟ اولین قدم، خودانتقادی و پذیرش دردناک اشتباهات راهبردی گذشته و بازتعریف مفهوم مقاومت و تغییر هدف از مرگ به زندگی است. آیا همانطور که ملت ایران با تمام وجود در دفاع از وطن در جنگ عراق مشارکت کرد، امروز هم آماده استقامت و جانفشانی است؟ اگر نیستیم، چرا نیستیم و کجای کار اشتباه کردیم و چه کنیم که به سرنوشت سوریه مبتلا نشویم؟ آیا ملت مقصر است؟

ارزشمندترین هنر انسان در توانایی تبدیل شکست به پیروزی و تغییر تهدید به فرصت است. شکستهای سنگین اخیر، فرصتی فراهم کرده که جمهوری اسلامی به ایران برگردد و اولویتهای خود را بر خواست مردم ایران منطبق کند. نه آنکه امکانات و ثروت کشور را مصروف روُیاهای بلندپروانه و آمال ایدئولوژیک اقلیت چهار درصدی کند. اولویتهای ایران بازگرداندن اعتماد مردم، مواجهه با فساد اقتصادی و سیاسی اقلیت خودی، خطر پیرشدن جمعیت، تورم و فرار مغزها و نابودی منابع آب و فروپاشی اقتصادی است. هرکدام از این خطرات، از اسرائیل اسرائیل‌تر و از آمریکا آمریکاترند.

جمهوری اسلامی اگر بر خواست مردم ایران استوار باشد، در مقابل سهمگین‌ترین طوفانها و مهیب‌ترین حملات نظامی و شدیدترین تحریمهای اقتصادی مقاومت خواهد کرد. مهمترین درسی که باید از سوریه بگیریم این است که حکومتی که دردهای مردمش را فراموش کند و توصیه‌ها و انتقادات اقتصاددانان و دانشگاهیان خود را نشنود و سیاسیون منتقد خود را با برچسب خائن، تار و مار کند، روزی از اعماق تاریکی با یک لشگر جولانی مواجه خواهد شد که با حمایت بیگانگان تورانی اردوغانی بر سرنوشت کشور حاکم می‌شوند. مردم نومید و خسته از بی‌وفایی‌ها، ناچار دل به سیاهی می‌بندند و امید به بیگانه می‌سپرند.

تحلیل‌گران می‌گویند دمشق تسلیم شد چون حزب‌الله لبنان، روسیه و ایران هرکدام مشغول جنگهای خاص خود با اسرائیل و یا اوکراین بودند و نتوانستند به اسد کمک کنند. اما واقعیت این است که مقصر این شکست حکومت بشار اسد است که سالهاست که به خواست مردم سوریه پشت کرده و دل به حمایت بیگانه سپرده. برخی نیز معتقدند مقصر بحران امروز سوریه، ترکیه، آمریکا و اسرائیلند. اما از امروز تا دهها سال آینده هر بلایی که بر سر مردم سوریه بیاید باید از چشم دولت بشار اسد دید. او بود که خدا را فراموش کرد و مردم کشورش را به خودی و غیر خودی تقسیم کرد و شکافهای قومی و گسلهای مذهبی سوریه را فعال کرد و با تکیه بر روسیه و ایران و حزب‌الله، راه را برای نفوذ ترکیه و اسرائیل و آمریکا فراهم ساخت و انتخابات و خواست مردم سوریه به مسخره گرفت و مصلحت کشورش را قربانی چند صباحی حکومت بیشتر خویش کرد.

بحران امروز سوریه دست‌پخت بشار اسد است نه آمریکا و اسرائیل و روسیه. همانطور که اوضاع امروز لیبی نیز دست‌پخت عمرقذافی است که این کشور را جولانگاه افراطیون و بیگانگان ساخت. همچنین بحران عراق نیز محصول صدام است. اگر بشاراسد، صدام‌حسین و عمرقذافی حکومت خود را بر خواست و اراده ملت منطبق می‌کردند، مردم این کشورها دل به افراطیون و بیگانگان نمی‌سپردند. اگر تمام قدرتهای شرق و غرب جمع شوند نمی‌توانند از پس یک گروه مثل حزب‌الله لبنان برآیند. اما همین حزب‌الله هم اگر به مردم لبنان پشت کند و مصالح ملت خود را قربانی بلندپروازیهای ایدئولوژیک یک اقلیت کند، باید منتظر شکست و انزوا باشد.

شکست در سوریه فرصتی برای بازگشت جمهوری اسلامی به ایران و توجه به مطالبات مردم و مقابله با انحصار قدرت و ثروت و بلندپروازی‌های ایدئولوژیک اقلیت چهار درصدی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.