کد خبر : 169692
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 دی 1403 - 22:22

ریشه بیماری حکمرانی را باید جست؛ نقدی بر ژاژخایی‌های سیاستی

ریشه بیماری حکمرانی را باید جست؛ نقدی بر ژاژخایی‌های سیاستی
حسین سلاح‌ورزی در یادداشتی با انتقاد از اظهارات علی جبرائیلی درباره قیمت ارز، این سخنان را بازتاب وضعیت خجالت‌آور حکمرانی در ایران دانست.

به گزارش اطلاع با ما، ریشه بیماری حکمرانی را باید جست: حسین سلاح‌ورزی در یادداشتی با انتقاد از اظهارات علی جبرائیلی درباره قیمت ارز، این سخنان را بازتاب وضعیت خجالت‌آور حکمرانی در ایران دانست. وی با اشاره به مغالطات مطرح‌شده، تأکید کرد که گفت‌وگوهای سیاست‌گذاران باید بر پایه دانش و معرفت‌شناسی باشد.

او پرسید چرا به‌جای گفت‌وگوهای منطقی میان اهل فکر و سیاست‌مداران، شاهد اظهارنظرهای سطحی و انحرافی از سوی افراد فاقد صلاحیت هستیم. به عقیده او، این روند نتیجه مسیرهای اشتباهی است که کشور را در باتلاق انحطاط سیاستی گرفتار کرده است.

سلاح‌ورزی هشدار داد که ادامه این وضعیت، کشور را از گفت‌وگوهای علمی و منطقی دور کرده و باعث شده اهل نظر در برابر شبهات بی‌اساس و سخنان مهمل، احساس وظیفه برای پاسخگویی کنند.

مغالطات سفیهانه جبرائیلی در باب قیمت ارز، بیش و پیش از هر چیز بازتاب وضعیت خجالت‌آور حکمرانی در ایران امروز است.

ایشان که مصداق “نداند و نداند که نداند” است و حرج و شماتتی بر وی نیست؛ ولی قاطبه ایرانیان، حتی آنان که خود دستی بر آتش و پایی در میدان سیاست ندارند، به خوبی می‌‌دانند شان و توجیه گفتگوی سیاستگذاران و اهل نظر در باب شبهات و تردید‌های علمی نسبت به ماهیت و اثربخشی فرآیند سیاستگذاری مربوط به سه حوزه اساسی است:
– آنجا که سیاست با لبه دانش سروکار دارد
– آنجا که سیاست با ریشه‌های معرفت‌شناختی دانش سروکار دارد
– آنجا که سیاست بر اثر ضرورت‌های هنجاری، با ملاحظاتی ورای محدوده دانش سروکار دارد.
آنچه باید پرسید و دانست این است که چرا در مملکتی که روزی امثال ذکاء‌الملک و داور و قوام بر مصادر سیاستگذاری‌اش نشسته بودند؛ بجای گفتگوهای موجه میان اهل اندیشه و سیاستمداران، ژاژخایی گروهی از مفلسان عقلی، نام گفتار سیاستی می‌گیرد و اهل نظر احساس می‌کنند برای حفاظت کشور در برابر انحرافات ناشی از اندیشه‌های آشفته و اذهان تباه، باید در مقام پاسخگویی به شبهات مهملی برآیند که آموخته‌های هر دانشجوی نوپای علوم اجتماعی هم برای رفع آن کفایت می‌کند؟

رفتن کدام مسیر اشتباه ما را در این باتلاق نکبت گرفتار ساخته؟

برچسب ها :حکمرانی ، سیاستی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.