روز پنجم فیلم فجر،رقابت سنگین «بی بدن» و «بهشت تبهکاران» بر سیمرغ حاشیه
به گزارش اطلاع با ما، ۵ روز از آغاز جشنواره گذشته و بحث بر سر ناقص بودن دو فیلم همچنان ادامه دارد؛ تهیه کننده «مجنون» راز انتخاب سجاد بابایی را فاش کرد.
جشنواره فیلم فجر تقریبا به نیمه رسیده و پنجمین روز از آن پشت سر گذاشته شد. «آپاراتچی»، «مجنون»، «بهشت تبهکاران» و «رویا شهر» 4 فیلمی بودند که به برج میلاد آمدند تا روز نسبتا شلوغی در خانه جشنواره رقم بخورد.
در زیر مروری بر حواشی و اتفاقات مهم روز پنجم داریم:
رقابت «بی بدن» و «بهشت تبهکاران» بر سیمرغ حاشیه
اگر رتبه اول پرحاشیهترین فیلم امسال را به «بی بدن» بدهیم، رتبه دوم بدون شک از آن فیلم سینمایی «بهشت تبهکاران» است. چرا که در هر جایی که صحبت از ناقص بودن بی بدن شد، ردپایی از بهشت تبهکاران هم به چشم آمد و عوامل بی بدن با اشاره به اینکه بهشت تبهکاران هم ناقص بوده اما در بخش مسابقه حضور دارد، ادعا میکردند حقشان ضایع شده است.
روز گذشته بهشت تبهکاران ساخته مسعود جعفری جوزانی برای اهالی رسانه به نمایش درآمد و عوامل آن مقابل دوربینها نشستند. یکی از سوالات خبرنگاران از تهیه کننده و کارگردان این فیلم درباره ناقص بودن این فیلم بود.
علی قائم مقامی تهیه کننده این فیلم نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: من 2-3 روز قبل از آغاز جشنواره با مدیران آن صحبت و درخواست کردم در اکرانهای مردمی چند روزی به ما مهلت بدهند تا نسخه نهایی را آماده کنیم، اما اصلا موافقت نکردند و گفتند قانون برای همه یکسان است. از آنجا که بلیط فروشی صورت گرفته و مردم آنها را خریداری کردند نمیتوانیم کاری کنیم. همین موضوع باعث شد نسخه غیر نهایی در سینماها به نمایش دربیاید.
* اما مسعود جعفری جوزانی صحبتهای تندی را علیه دبیر جشنواره بر زبان آورد و گفت: نمایش آن نسخه از فیلم من در اکران مردمی، کار بسیار خطا و خیانت در امانت بود. وقتی جشنواره را امنیتی میکنید همین میشود! متاسفانه یکسری جوان هم آوردهاند و فکر میکنند خبری است و جو آنها را گرفته است. اگر من خطا کردم فیلمم را از جشنواره بیرون میانداختید! چرا فیلم بدون صداگذاری و موسیقی را برای مردم پخش میکنید؟ من که عمرم را کردم و برایم مهم نیست؛ به درک! اما این کار خطا بود.
کوچ یک مستندساز دیگر به سینمای داستانی؟
در سالهای اخیر مستندسازان زیادی بودند که به سمت سینمای داستانی آمدند و از قضا نمکگیر آن شدند. محمدحسین مهدویان و نرگس آبیار مهمترین این افراد بودند و در سالهای بعد افراد دیگری از جمله سیاوش سرمدی به این جمع اضافه شدند.
اما امسال شاهد حضور فیلم سینمایی یک مستندساز دیگر در جشنواره فیلم فجر هستیم؛ مهدی شامحمدی که تقریبا همه جوایز مهم و اصلی در سینمای مستند را دریافت کرده و بعد از 2 دهه مستندسازی با «مجنون» به سینمای داستانی قدم گذاشته است.
* فیلم سینمایی مجنون یکی از فیلمهای مهم روز پنجم جشنواره بود؛ این فیلم درباره شهید مهدی زین الدین است و خواهر شهید نیز از نزدیک آن را تماشا کرد. نشست خبری این فیلم با یک درخواست مهم آغاز شد، جایی که عباس نادران تهیهکننده فیلم از اهالی رسانه حاضر در سالن خواست تا بایستند و خانواده شهید زین الدین را تشویق کنند.
* سجاد بابایی بازیگری که سال گذشته موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر شده بود، بازیگر نقش شهید زین الدین است. او اشاره کرد که برای بازی در این نقش همه مستندات و مکتوباتی که درباره شهید بوده را خوانده و همچنین نزدیک به 13-14 کیلو وزنش را کم کرده است.
البته عباس نادران تهیه کننده این فیلم حرفهای جالبی درباره انتخاب سجاد بابایی بر زبان آورد. حرفهایی که به گفته خودش برای نخستین بار بیان میکرد. او توضیح داد: باید اعتراف کنم که سجاد را خیلی اذیت کردم و تقریبا 3 بار بعد از تست گریم میگفتم: «نه». من در تمام طول این مسیر دنبال این بودم که آیا سجاد بابایی واقعا با قلبش میخواهد این نقش را بازی کند یا خیر؟ هم من و هم مهدی شامحمدی میدانستیم که تنها گزینه ما سجاد بابایی است اما میخواستم مطمئن شوم. او در تمام طول پیشتولید با اینکه به او گفته بودیم «نه»، حتی یک روز هم از این نقش دست برنداشت و به جایی رسید که ما هر دو یقین داشتیم که بهترین فرد برای ایفای نقش شهید زینالدین سجاد بابایی است.
* شامحمدی کارگردان این فیلم هم در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص اینکه شهید زینالدین در پایش دچار آسیب بوده اما این موضوع در فیلم وجود نداشته است، پاسخ قابل تاملی داد: شاید چیزهایی وجود داشته که ما پس و پیش کردیم اما دوست نداشتم مهدی زینالدین که برای این آب و خاک زحمت کشیده و سلحشورانه زیست کرده، در این روایت پایش را روی زمین بکشد.
این سخنان شامحمدی تشویق حاضران را به همراه داشت.
* اما در پایان این نشست خبری عباس نادران انتقادهای تندی را علیه ارتش بیان کرد. او در مقدمه گفت: رسم بر این است که در پایان نشست خبری از کسانی که در تولید فیلم زحمت کشیدند تشکر میکنیم، اما من میخواهم از کسانی که در این فیلم زحمت نکشیدند تشکر بکنم! منظور من هوانیروز ارتش است که برای ساخت این فیلم خیلی ما را اذیت کرد.
شما میدانید که عملیات خیبر یکی از مهمترین عملیاتهای جنگی ما در دفاع مقدس است که هوانیروز ارتش با تمام قوایش به پشتیبانی هوایی رزمندگان میپردازد اما ما برای دریافت 2 هلیکوپتر 4 ماه رفت و آمد داشتیم. ما میخواستیم نقش ارتش را در این فیلم به نمایش بگذاریم اما ما را همراهی نکردند. متاسفم که در فیلمهای جنگی در میان ارگانهای دولتی، جزیرهوار عمل میشود، انگار شهید ما و شهید آنها دارد.
* نادران خاطرهای هم از شهید سلیمانی تعریف کرد و گفت: این فیلم یادگار یک عزیز بزرگوار است که اکنون میان ما نیست. باعث و بانی اصلی ساخته شدن مجنون شهید قاسم سلیمانی است. او دو سال قبل از شهادتش برای احوالپرسی از خانواده شهید زین الدین به منزل آنها میرود و در آن جلسه مادر شهید گله میکند که چرا تاکنون اثری درباره این دو برادر ساخته نشده است. شهید سلیمانی در همان تعطیلات عید بچههای اوج را صدا میزند، آنها را سرکار میآورد و میگوید باید فیلمی درباره این شهید بسازید.
از کاشان با کمترین امکانات تا تهران با جشنواره فجر!
* امسال 4 انیمیشن در جشنواره فیلم فجر حضور دارد؛ رویا شهر یکی از این 4 انیمیشن است که شب گذشته برای اهالی رسانه به نمایش درآمد.
نکته قابل توجه درباره تیم سازنده این گروه آن است که از کاشان و با کمترین امکانات به جشنواره آمدند.
* محسن عنایتی کارگردان رویا شهر که پیش از این فیلم انیمیشن «بنیامین» را ساخته است، گفت: بعد از تجربه «بنیامین» فکر کردیم چطور میشود سختترین کار ممکن را پیش ببریم و به سراغ ساخت جهان فانتزی رفتیم. یعنی چیزی که خصوصا استدیوهای آمریکایی دنبال آن هستند. ما در این خلق جهان فانتزی زمان زیادی نداشتیم و به شکل فشرده همه چیز را از نظر نیازهای قهرمان خود چیدیم.
برچسب ها :جشواره فجر ، فیلم فجر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0