کد خبر : 159678
تاریخ انتشار : شنبه 17 آذر 1403 - 12:54

اژه‌ای در دانشگاه آزاد:

در همه دوره‌ها و دولت‌ها با مفاسد دانه درشت برخورد کردیم

در همه دوره‌ها و دولت‌ها با مفاسد دانه درشت برخورد کردیم
رئیس قوه قضائیه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو گفت: در سال ۱۴۰۱ اقداماتی صورت گرفت ممکن است خطاهایی هم وجود داشته باشد.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از ایلنا، مفاسد : حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در روز دانشجو با در مراسم روز دانشجو که در دانشگاه علوم تحقیقات برگزارشد، گفت: ما به عنوان اشرف مخلوقات یعنی بهترین خلق پرودگار هستیم. انسان خلیفه الله است و باید همه زیبایی ها و صفات الهی را در دنیا پیاده کند.خداوند بزرگ راه رسیدن انسان کامل و خلیفه الهی به کمال را نشان داده است.

وی ادامه داد: معلم کار انبیا را می کند و انبیا می‌خواستند آنچه برای بشر مفید است پیاده کند.ما می‌خواهیم زندگی در این دنیا زیبا باشد و دنیای آخرت را توامان پیش ببرد.

اژه ای با بیان اینکه ما هر روز از خدا می خواهیم در دنیا و آخرت حسنه بدهد، گفت: حسنه همه خوبی ها است. دانشگاه جای تعلم و تزکیه است حوزه و دانشکاه برای ادامه راه انبیا وظیفه سنگین را برعهده دارند.باید بتوانیم زیبایی ها را در دنیا افزایش دهیم روحیاتی که خدا می پسندد را افزایش دهیم و باید پیشرفت داشته باشیم این پیشرفت از دانشگاه شروع می شود بدون علم و آگاهی بسیاری از کارها پیش نمی رود اما علم به تنهایی کافی نیست و گاهی اوقات ما را به راه غلط می برد بنابراین علم در کنار تزکیه مهم است این دو بال اگر با هم نباشند به مقصد نمی رسیم.

وی ادامه داد: آیا فقط باید علم را از دنیا بگیریم. آن کسی که امروز هزاران کودک و انسان را می کشد مدعی علم و تمدن است اما یا علم خود را از جای خوبی نگرفته و یا تزکیه در کنار علم ندارد آن هم که می خواهد سیطره خود را برهمه تحمیل کند. ادعای تمدن برتر دارد اما امروز همه به محصولی که آن علم داشته اعتراض داریم. بنابراین مهم است که علم از کجا گرفته می‌شود و بال دیگر را در کنار علم داشته باشیم یعنی تزکیه داشته باشیم.

رییس دستگاه قضا با اشاره به شکل گیری دانشگاه آزاد گفت: چند نفر از فارغ التحصیلان این دانشگاه مدیران امروز و دیروز و آینده کشور هستند‌آیا از عملکرد آنها راضی هستید این دانشگاه از تاسیسات ارزشمند است ممکن است ضعف هایی وجود داشته باشد که باید ارتقا پیدا کند. جایگاه این دانشگاه در کجاست امروز شما سرافرازید و سر خود را بالا می گیرید و می گویید رتبه این دانشگاه در دنیا رتبه خوبی است. چه تعداد از دولتمردان و وزرا در همین دولت‌های نهم و دهم و گذشته فارغ التحصیل این دانشگاه هستند شهید رئیسی بخشی از تحصیلات شان را در این دانشگاه ادامه دادند بنده بخشی از تحصیلاتم در این دانشگاه بوده است. لذا به خاطر برخی ایرادات ارزش های آن را نادیده نگیرید.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش ادامه داد: شیطان صفتان تلاش کرده اند که نه تنها هویت دینی و نلی را از ما بگیرند تلاش می کنند که هویت انسانی را از ما بگیرند. این جنایت هایی که بیش از یکسال است در غزه انجام می شود را هیچ حیوانی انجام نمی دهد. حتما دیده اید گاهی اوقات حیوان درنده به یک حیوان تازه متولد شده آزاری نمی رساند اما امروز شما می بینید که می خواهند انسانیت را از ما بگیرند و به بدتر از حیوان تبدیل کنند می‌خواهند غیرت ملی را از ما بگیرند. همه موجودات زنده از محیط زیست خود حفاظت می کنند اما شما می‌بینید که حتی در کشور خودمان برخی می گویند به من چه که می خواهند خاک کشور من را بگیرند یا برایشان مهم نیست که در طول سال‌ها بخشی از کشور را گرفته اند. فقط در انقلاب اسلامی بود که ذره ای از این خاک جدا نشده است. الان هم تلاش شان بر این است که خاک ما را ببرند و منابع ما را ببرند و ما را بنده خود کنند در دوره ای به شاه دیکته می‌کردند و الان می‌خواهند حمیت ما را از ما بگیرد.

در این حین یکی از دانشجویان آقا فریاد زد: مادر بچه ام نمی گذارد بچه ام را ببینم زیرا پدر خانمم قاضی است و حق این را ندارم بچه‌ام راببینم. در این حین اژه‌ای در پاسخ به این دانشجو گفت: شما اینقدر تحمل ندارید شما هنر تان این است که شلوغ کنید.

وی افزود: قطعا در قوه قضاییه اشکالاتی است که ما آن را تلاش می‌کنیم کم کنیم. در خصوص معیشت قضات و کارمندان علیرغم عقب هستیم. در جایی که خلا داریم تلاش می کنیم این قوانین اصلاح شود اما باید ملتزم به قانون باشیم و قوه قضائیه از همه بیشتر باید ملتزم‌ به قانون باشد برخی از احکام را طبق قانون اساسی و مجلس نمی توانیم منتشر کنیم.

اژه ای ادامه داد: باید همه ملتزم به قانون باشیم نمی شود یک نهاد قبول نکند تا این قانون هست باید ملتزم به قانون باشد اگر اشکالی دارد می‌توانیم رفع کنیم.

وی درباره مطالبات دانشجویان درباره برخورد با دانه درشت‌ها گفت: چرا می‌گویید برخورد نمی‌شود ما در همه دوره ها و دولت ها برخورد کردیم در مواردی که حکم قطعی شده اعلام شده است. طبق قانون ما نمی توانیم کسی را که طبق نظر پزشکی قانونی زندان برای جان او خطر دارد در زندان نگه داریم. ما برای همه این رویه را داریم اما شاید ده نفر دیده شوند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به حوادث سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱ اقداماتی صورت گرفت ممکن است خطاهایی هم وجود داشته باشد. نزدیک به ۹۰ هزار پرونده یا مختومه شد و یا روند آن کوتاه شد، پس از اعمال این عفو‌ها، دو دستگاه به ما اعتراض کردند که تعدادی از محکومینِ عفوشده عضو منافقین و یا گروهک‌های تکفیری هستند و یک لیست ۱۵۰ نفره در این زمینه به ما دادند. از آن لیست ۱۵۰ نفره یک نفر بود که اتهام نفاق داشت و از محکومیت او نیز یک ماه باقی مانده بود و به سبب حسن رفتار در زندان یک ماه ماندن در زندانش بخشیده شده بود

وی گفت: اقداماتی که در دوره فعلی قوه قضاییه طی سه سال و نیم اخیر نسبت به رفع موانع تولید و جلوگیری از تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی شده به مراتب بالاتر از دوره‌های قبلی است. در نشست‌های مستمری که ما مسئولان قضایی با فعالان اقتصادی و تولیدی و کنش‌گران حوزه دانش‌بنیان داریم آنها به صراحت اعلام می‌دارند که مساعدت‌ها و کمک‌های دستگاه قضایی به حوزه‌های کاری آنها از مسئولان ذیربط حوزه‌های‌شان نیز بیشتر است.

اژه‌ای افزود: یکی از دانشجویان گرانقدر از عدم رسیدگی قوه قضاییه به ترک فعل‌ها گفت، که خطاب به او می‌گویم جرم عبارت است از فعل یا ترک فعلی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده است و در قانون برای همه ترک فعل‌ها مجازات تعیین نشده لذا جرم نیستند و قوه قضاییه نمی‌تواند نسبت به آنها ورود داشته باشد؛ البته قوه قضاییه به واسطه شأن نظارتی خود و از طریق بازوی نظارتی خود یعنی سازمان بازرسی، در حیطه قانون به مواردی از این ترک فعل‌ها که در زمره تخلف است ورود پیدا می‌کند.

رئیس قوه قضائیه یادآور شد؟ یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود چنین مطرح کرد که چرا قوه قضاییه با فردی که انتقاد می‌کند برخورد می‌کند؛ باید بگویم که حتی یک نمونه وجود ندارد که دستگاه قضایی با فرد منتقد به صرف انتقاد کردن برخورد کرده باشد؛ اما اینکه فردی در سخنان خود به دیگری تهمت بزند و یا نشر اکاذیب کند و یا امنیت روانی جامعه را مخدوش کند، قطعاً قوه قضاییه برخورد‌های لازم قانونی را در قبال او انجام می‌دهد. وقتی یک نفر در قالب انتقاد، به دیگری تهمت می‌زند و فرد مورد تهمت قرار گرفته از مُفتری (تهمت‌زننده) شکایت می‌کند، ما در قوه قضاییه به موجب قانون موظف به رسیدگی هستیم البته ممکن است در خلال رسیدگی مشخص شود که سخن آن فرد تهمت نبوده است.

وی با اشاره به برگزاری جلسات به دانش بنیان‌ها گفت: آنها معتقدند که کمک قوه قضاییه به تولید و رفع مشکلات از سازمان‌های دیگر به آنها بیشتر بوده است.

رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: جرم فعل یا ترک فعلی است که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد برای همه ترک فعل‌ها در قانون مجازات تعیین نشده است و از همین رو شاید به نظر شما به این ترک فعل‌ها رسیدگی نمی‌شود.

وی درباره احکام الهی و حد سرقت گفت: اگر سرقت با شرایطی که در اسلام آمده ثابت شد، باید انگشت‌هایش را قطع کرد. این حکم خداست که جاری شده و الان هم جاری است با اینکه تحت فشار نهادها هستیم بیشترین حکم حد سرقت که در همین سه سال انجام شده است، همین حکم است.‌

وی همچنین گفت: دانشجویان در رابطه با عدالت و آزادی‌های مشروع گفتند که پیچ و خم‌های خود قانون سبب شده که نه به آزادی و نه به عدالت برسیم که به نظرم‌ کاملاً درست است و در حد خودم به دنبال اصلاح قوانینی هستم که پیچیدگی‌هایی ایجاد می‌کنند و سبب اطاله دادرسی می‌شوند و مانع عدالت اجتماعی هستند.

برچسب ها :اژه ای ، مفاسد

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.