جاماندگان اربعین به دیدار حرم عبدالعظیم حسنی (ع) شتافتند
به گزارش اطلاع با ما به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با حرکت زائران به سمت کربلا در روز مراسم اربعین حسینی، مراسمی تحت عنوان «لشکر حسین (ع)» برای راهپیمایی جاماندگان اربعین در تهران و استانها فرصتی را برای دلدادگان اباعبدالله حسین (ع) فراهم کرده، که اگر دلدادهای فرصت حضور در کربلا و توفیق زیارت را نداشت، با طی مسافت حدود ۲۰ کیلومتر از میدان آیینی امام حسین (ع) تا حرم شاه عبدالعظیم حسنی (ع) لباس عافیت به تن کند و صواب زیارت را از آنِ خود کند.
حدود ۱۰ سال است که این مسیر ۲۰ کیلومتری با حضور زائران رنگ حسینی به خود میگیرد و وجب به وجب مسیر با شمارهگذاری تداعیگر عمودهای کربلاست. شروع مسیر عاشقی از میدان امام حسین (ع) ساعت ۶ صبح بعد از اقامه نماز صبح و قرائت زیارت اربعین است و بعد از آن زائران و کاروان حسینی با نواختن سنج و دمام با هدف زیارت حضرت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) راهی میشوند.
از آنجایی که پنج مسیر برای پیادهروی جاماندگان اربعین درنظر گرفته شده، زائران میتوانند نزدیکترین مسیر به خود را انتخاب کرده و ادامه راه را طی کنند.
همانند مسیر پیادهروی اربعین در طول مسیر برای زائران موکبهای پذیرایی و استراحت درنظر گرفته شده و بیش از دو هزار ایستگاه صلواتی و موکب در طول مسیر جانمایی شده است. طبق سالهای گذشته با مدارس، مساجد، حسینیهها و تکایا هم هماهنگی انجام شده، تا زائران بتوانند برای اقامه نماز، استراحت و امور بهداشتی از آنجا استفاده کنند. از طرفی، ۱۰۰ چشمه سرویس بهداشتی پرتابل در مسیر پیادهروی بخصوص در منطقه ۲۰ ایجاد شده است.
بخشی دیگر از جانمایی موکبها مربوط به ارائه خدمات پزشکی و سلامت از سوی نهادهای ذینفع است و ارگانهای خدمترسان مانند اورژانس به زائرانی که دچار گرمازدگی، بدحالی و … میشوند، آماده خدمترسانی هستند. موکبهای فرهنگی – هنری و موکبهای مخصوص بانوان و کودکان از دیگر امکانات فراهم شده برای خانوادههاست.
سال گذشته چهار میلیون نفر در پیادهروی جاماندگان اربعین شرکت کردند و پیشبینی شده حجم جمعیت امسال افزایش یابد. از آنجایی که نزدیک ظهر حجم جمعیت زائران به سمت محدوده شهر ری افزایش مییابد، برای جابهجایی مسافران وسایل حملونقل از جمله اتوبوس، تاکسی، مترو و حتی پارکینگ درنظر گرفته شده، تا مسافران برای بازگشت با مشکل روبه رو نشوند. هرچند طبق مشاهدات میدانی ما در سالهای گذشته میزان وسایل حمل و نقل جوابگوی حجم زائران نیست و ازدحام مسافران و نبود تعداد کافی وسیله حملونقل عمومی به دغدغه زائران تبدیل شده است.
در ۱۲ نقطه تهران که از تقاطع بزرگراه بعثت و فداییان اسلام آغاز میشود، ۶۰۰ دستگاه اتوبوس برای بازگشت زائران مستقر شده است. از طرفی، هفت ایستگاه تاکسی با ۲۰۰ دستگاه ون جهت سرویسدهی به زائران در مسیر بازگشت در نظر گرفته شده است. ایستگاههای مترو که واقع در مسیر پیادهروی اربعین هستند، خدمترسانیشان به زائران رایگان است. برای سهولت دسترسی به مسیرها، پنج پارکینگ درنظر گرفته شده، که از میدان خراسان به سمت جنوب است.
نماز جماعت هم در ۴۰ نقطه برگزار میشود و در داخل حرم شاه عبدالعظیم حسنی (ع) در هفت نقطه نماز جماعت برگزار خواهد شد. زائران برای دسترسی راحت به امکانات رفاهی و موکبها در مسیر، به سامانه map.farhangsara.ir مراجعه کنند. همچنین، اگر فردی سوالی درباره بازگشت مسیر، مترو، اتوبوس و مواکب داشت، با شماره ۱۸۳۷ تماس بگیرد. سامانه تلفنی ۱۸۳۷ از روز شنبه ۱۱ شهریور ماه از ساعت ۸ تا ۱۷ و در روز اربعین از ساعت ۶ تا ۲۰ پاسخگوی شهروندان درباره جزئیات مراسم اربعین خواهد بود.
برچسب ها :اربعین ، حرم عبدالعظیم حسنی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0