ترامپ برای خاورمیانه بدتر از بایدن نخواهد بود
به گزارش اطلاع با ما ترامپ برای خاورمیانه بدتر از بایدن- سه عنصر اصلی در این سیاست منطقهای آمریکا وجود دارد؛اول، تصمیم برای کنار گذاشتن هرگونه تظاهر درباره حمایت ایالات متحده از «راه حل دو دولتی» در فلسطین اشغالی.
ترامپ در دولت اول خود با انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس، اشغال باقیمانده سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائیل و گسترش شهرکسازی غیرقانونی موافقت کرد.
بایدن به طور لفظی از «راه حل دو کشوری» حمایت کرد، اما هیچ کاری برای تحقق آن انجام نداد. در واقع، سیاستهای تعیین شده توسط دولت ترامپ ادامه داد.
دولت بایدن حتی این ایده را پذیرفت که هیچ کشور فلسطینی در آینده از حقوق کامل تعیین سرنوشت یا حاکمیت برخوردار نخواهد بود.
دومین عنصر سیاست منطقهای ترامپ و بایدن، پیشبرد عادیسازی روابط اعراب با اسرائیل از طریق توافق ابراهیم است. اولین دولت ترامپ این مسیر را با عادی سازی معاملات بین اسرائیل با مراکش، امارات متحده عربی و بحرین آغاز کرد. دولت بایدن با جدیت این مسیر را دنبال کرد و تلاش زیادی برای عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی انجام داد. اگر نسل کشی جاری در سال گذشته نبود، این توافق عادی سازی ممکن بود تا کنون حاصل شده باشد.
اساساً مسیر توافق ابراهیم این است که کشورهای عربی حاکمیت کامل اسرائیل بر فلسطین تاریخی را به رسمیت بشناسند و به ادعای احقاق حقوق و برقراری عدالت برای مردم فلسطین پایان دهند.
سومین عنصر سیاست ترامپ و بایدن، مهار ایران است. دولت ترامپ معروف است که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را که در ازای محدود کردن برنامه هستهای ایران کاهش تحریمها را ارائه میکرد، لغو کرد. همچنین تحریمهای شدیدتری علیه ایران اعمال کرد و سعی کرد این کشور را از نظر سیاسی و اقتصادی منزوی کند. دولت بایدن برجام را احیا نکرد و همان رژیم تحریمی علیه ایران را ادامه داد.
علاوه بر این، همچنین به پیشبرد دیدگاه ترامپ برای ایجاد یک ترتیبات اقتصادی و امنیتی جدید در منطقه بین اسرائیل و کشورهای عربی برای تامین منافع آمریکا و منزوی کردن ایران ادامه داد. در صورت تحقق این پیمان، توانایی ایالات متحده برای طرح قدرت نظامی، تضمین دسترسی این کشور به منابع حیاتی انرژی و مسیرهای تجاری و تضعیف مقاومت در برابر امپریالیسم ایالات متحده افزایش مییابد. بنابراین ایالات متحده در موقعیت بهتری برای مقابله نه تنها با ایران، بلکه با چین و دیگر دشمنان نیز خواهد بود.
بنابراین، در اصل، دولت بایدن، علیرغم ادعاهای لفاظی و تعهد فرضی خود به حقوق بشر، هیچ کاری متفاوت از دولت قبلی خود انجام نداده است.
هر دو دولت در هشت سال گذشته برای پایان مبارزه فلسطین برای تعیین سرنوشت و حاکمیت کامل بر سرزمینشان و ایجاد یک خاورمیانه جدید که در آن اسرائیل نقش اقتصادی و نظامی برجستهتری را در دفاع از منافع امپریالیستی ایالات متحده ایفا کند، تلاش کردهاند.
دولت بایدن از این هم فراتر رفته و به اسرائیل اجازه داد تا نسل کشی آرام فلسطینیها را به نسل کشی شتابان تبدیل کند، به طوری که تعداد غیرقابل تصوری از فلسطینیها نابود شده و بخشهای زیادی از غزه خالی از سکنه میشود.
بر اساس مواضع ترامپ و حامیانش در طول مبارزات انتخاباتی، دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم دولت دوم او به پیشبرد بیشتر این مسیر مشترک جمهوریخواهان و دموکراتها برای حذف یک باره و همیشگی «مسئله فلسطین» ادامه خواهد داد.
میتوان انتظار داشت که شاهد حمایت بیقید و شرط بیشتری از اسرائیل برای الحاق رسمی اکثریت کرانه باختری، استعمار دائمی اسرائیل در بخشهایی از نوار غزه، اخراج تودههای فلسطینی به بهانه «صلح، امنیت و رفاه» باشیم، و همچنین برنامه پیشبرد ادغام اقتصادی و امنیتی اسرائیل در منطقه برای تضعیف ایران و متحدانش از جمله چین.
دولت ترامپ سعی خواهد کرد مردم خسته فلسطین و منطقه را با انگیزه.های اقتصادی و تهدید به خشونت و سرکوب بخرد و با این مقاومت مقابله کند. اما این رویکرد شکست خورده، تأثیر محدودی خواهد داشت
مقاومت در برابر این طرحها ادامه خواهد داشت، زیرا فلسطینیها و سایرین در منطقه میدانند که دست کشیدن از حق خود برای عدالت به معنای دست کشیدن از هویت خود به عنوان انسانهای آزاده است و مردم ترجیح می دهند از تهدیدات امپراتوری رنج ببرند تا اینکه انسانیت خود را رها کنند
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0