کد خبر : 148171
تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 آبان 1403 - 11:43

«تانک‌خورها» در خط‌مقدم

«تانک‌خورها» در خط‌مقدم
دفاع مقدس و حماسه‌های برآمده از آن، گفتنی‌ها و شنیدنی‌های فراوانی دارد که می‌تواند دستمایه ساخت آثار جذاب نمایشی شود. اتفاقی که در سریال «تانک‌خورها» افتاده است.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «تانک‌خورها» در خط‌مقدم: قصه مجموعه نمایشی «تانک‌خورها» درباره کسانی است که در سال‌های دفاع‌مقدس، خالصانه در پشت‌جبهه و در عرصه تعمیر و راه‌اندازی مجدد ادوات زرهی و ترابری فعال بوده‌اند. سریال «تانک‌خورها» به‌کارگردانی پرویز شیخ‌طادی و تهیه‌کنندگی ایرج محمدی از ۱۵ مهر روی آنتن شبکه سه سیما رفته و جایگزین سریال «غریبه» شده است. آرش مجیدی، سروش جمشیدی، علیرضا استادی، هادی دیباجی، میلاد میرزایی، ثریا قاسمی، احمد نجفی، بهراد خرازی و… بازیگران اصلی این سریال‌اند. محمدصادق رمضانی‌مقدم فیلم‌نامه این سریال را نوشته که روایتی از تاریخ شفاهی دفاع‌مقدس از زبان رزمندگان درباره پیشرفت‌ها و ابتکارات زرهی در خطوط رزم دفاع‌مقدس است.»

یک سریال ویژه و دشوار

ایرج محمدی ازجمله تهیه‌کنندگان باسابقه تلویزیون است که تهیه‌کنندگی سریال‌های معروفی همچون «خانه‌به‌دوش»، «بزنگاه»، «متهم گریخت» و «دردسر‌های عظیم» را در کارنامه‌اش دارد. او در تجربه جدیدش به‌سراغ یک سریال دفاع‌مقدسی رفته و «تانک‌خورها» را تولید کرده است.

ایرج محمدی درباره روند ساخت سریال تانک‌خور‌ها توضیح می‌دهد: تصویربرداری سریال نزدیک به یک سال طول کشید و بخش عمده سکانس‌ها در شهرک سینمایی دفاع‌مقدس ضبط شد. البته بخش‌هایی از لوکیشن‌ها در جا‌هایی مثل بیمارستان اهواز نیز ساخته شده است.

تهیه‌کننده «تانک‌خورها» با تأکید بر اینکه ساخت این سریال دشوار بوده است، اظهار می‌کند: «تانک‌خورها» سریالی ویژه بود که فرایند تولید دشواری داشت. ما در گرمای بالای ۵۰ درجه شهرک دفاع‌مقدس تا سرمای زیر صفر مشهد کار کردیم.

وی ادامه می‌دهد: «تانک‌خورها» یک سریال چندبعدی است که فیلم‌نامه‌اش در چندگونه (ژانر) مختلف نوشته شده است و فقط محدود به دفاع‌مقدس نمی‌شود. برای مثال، ما در سریال بر مسائل خانوادگی هم تمرکز کرده‌ایم.

این تهیه‌کننده در تشریح اهداف از ساخت «تانک‌خورها» تصریح می‌کند: هدف اصلی ما به تصویر کشیدن افراد گمنامی است که در هشت سال جنگ‌تحمیلی از کشور دفاع کردند. این افراد همان مردم‌اند که در بخش‌های مختلف جبهه خدمت کردند و ابتکارات، ابداعات و فداکاری‌های زیادی را برای پیش بردن جنگ و حل مشکلات به خرج دادند. تمرکز اصلی ما در سریال بر شخصیت‌های مردمی و رزمندگان گمنام است.

امتیاز حضور شیخ‌طادی در جایگاه کارگردان

محمدی با تأکید بر اینکه «تانک‌خورها» یک اثر جدی است، یادآور می‌شود: هرچند حضور بازیگران شناخته‌شده طنز و وجود رگه‌های طنز در قصه، ممکن است این تصور را پیش بیاورد که «تانک‌خورها» سریالی کمدی است، باید تأکید کنم که ما سریالی کاملاً جدی ساخته‌ایم که حرف‌های کاملاً جدی می‌زند.

این تهیه‌کننده ادامه می‌دهد: حضور شیخ‌طادی باتوجه‌به سابقه‌ای که در حوزه ساخت آثار دفاع‌مقدس دارد، به‌عنوان کارگردان سریال، ویژگی و امتیازی مهم بود.

تهیه‌کننده «تانک‌خورها» درباره ترکیب بازیگران این سریال نیز اظهار کرد: بازیگران خوبی در سریال حضور دارند، ازجمله آرش مجیدی که قبلاً باهم در سریال «دلدادگان» کار کرده بودیم. چند بازیگر شناخته‌شده طنز هم با ما همکاری کردند؛ اما تلاش کردیم تا از مجموعه‌ای شامل بازیگران شناخته‌شده و چهره‌های جوان و مستعد استفاده کنیم.

شیوا خسرومهر ازجمله بازیگران زن «تانک‌خورها» است که نقش «خاله مرضیه» را در این سریال بازی می‌کند. وی درباره حضورش در این سریال می‌گوید: اولین‌بار بود که با پرویز شیخ‌طادی همکاری می‌کردم؛ اما سال‌ها پیش سریال «نرگس» را با ایرج محمدی کار کرده بودم و برایم جالب بود که پس‌از سال‌ها، دوباره با وی همکاری می‌کنم.

این بازیگر ادامه می‌دهد: بااینکه نقش کوتاهی در «تانک‌خورها» داشتم، همین حضور نه‌چندان بلند هم بسیار عالی بود؛ به‌ویژه که آقای شیخ‌طادی با دقت و تمرکز خاصی کارگردانی می‌کرد و از هیچ‌چیز نمی‌گذشت.

وی تأکید می‌کند: سریال «تانک‌خورها» کار خیلی سختی بود. گروه در اوج گرمای تابستان در شهرک دفاع‌مقدس کار می‌کردند. البته همکاری با پرویز شیخ‌طادی ارزشش را داشت. او کارگردان خوش‌اخلاق و کاربلدی است و امیدوارم دوباره این فرصت را داشته باشم که در کارهایش حضور پیدا کنم.

خسرومهر درباره نقش خاله مرضیه نیز توضیح می‌دهد: سریال «تانک‌خورها» کاری مردانه است و اکثر نقش‌های اصلی برای آقایان نوشته شده و نقش خانم‌ها خیلی کم بود؛ اما برای خود من همان‌طور که گفتم، همکاری با پرویز شیخ‌طادی خیلی اهمیت داشت و نمی‌خواستم این فرصت را از دست بدهم.

پشت‌صحنه هم خاله مرضیه بودم

بازیگر سریال «تانک‌خورها» اضافه می‌کند: با بازیگران روبه‌رویم در پشت‌صحنه درباره نقش‌هایمان صحبت می‌کردیم تا نقش‌هایمان پررنگ‌تر و باورپذیرتر شود. همه در پشت‌صحنه خاله مرضیه صدایم می‌زدند و همین موضوع باعث شده بود به نقشم نزدیک‌تر شوم و بازی بهتر و باورپذیرتری ارائه دهم. حتی پرویز شیخ‌طادی هم مرا خاله مرضیه صدا می‌زد و زمانی که بازی داشتم، می‌گفت: «خاله مرضیه بیاید.» همین کار او باعث راحتی بازیگران و صمیمیت میان همه می‌شد.

خسرومهر با تأکید بر اینکه دفاع‌مقدس ناگفته‌های بسیاری دارد، می‌گوید: سریال «تانک‌خورها» قصه جذابی دارد و برای اولین‌بار یکی از مسائل ناگفته دفاع‌مقدس را روایت می‌کند. پرویز شیخ‌طادی هنگام تصویربرداری، خیلی ظریف و دقیق سکانس‌ها را تحلیل می‌کرد تا باورپذیری کار بیشتر شود. دقت نظر او مثال‌زدنی بود و از هیچ عاملی برای جذابیت بیشتر کار نمی‌گذشت.

بازیگر نقش مرضیه درباره میزان استقبال از این سریال تأکید می‌کند: می‌دانم که مردم سریال را تماشا می‌کنند. به‌هرحال، هر چه باشد، آنها سال‌های دفاع‌مقدس را فراموش نکرده‌اند. از سوی دیگر، سریال «تانک‌خورها» با وجود جنگی بودن، رگه‌هایی از طنز هم دارد. بازیگران خوبی هم نقش‌های این سریال را ایفا کرده‌اند. امیدوارم بر مخاطبان سریال افزوده شود.

تجربه متفاوت اولین حضور در گونه دفاع‌مقدس

علیرضا استادی در سریال «تانک‌خورها» نقش «حاجی‌پور»، مسئول مکانیکی مقرّ غریب خراسان را بازی می‌کند. او حضور در این سریال را یکی از کار‌های متفاوتش ذکر می‌کند و می‌گوید: تا قبل از «تانک‌خورها» تجربه بازی در آثار دفاع‌مقدسی را نداشتم و حضور در این سریال اولین حضورم در این‌گونه محسوب می‌شود و از این نظر برای خودم خیلی ارزش دارد.

بازیگر سریال «تانک‌خورها» ادامه می‌دهد: برای ساخت این سریال زحمات زیادی کشیده شده است و امیدوارم مردم از آن راضی باشند. چندین ماه را در شهرک سینمایی دفاع‌مقدس مشغول تصویربرداری سریال بودیم و همه عوامل، چه کسانی که جلو دوربین می‌رفتند و چه عواملی که در پشت دوربین فعالیت داشتند، زحمات زیادی کشیدند.

وی ادامه می‌دهد: سریال به موضوع جذابی اختصاص دارد که تا به امروز کم‌تر به آن توجه شده است. من در سریال «تانک‌خورها» نقش حاجی‌پور، مسئول یکی از مراکز تعمیر ماشین‌ها و ادوات ترابری را بازی می‌کنم. او آدم بی‌تعارف و شوخ‌طبعی است و بر بخش‌های مختلف مرکز نظارت دارد. استادی اضافه می‌کند: حضور پرویز شیخ‌طادی به‌عنوان کارگردان و ایرج محمدی که تهیه‌کنندگی کار را برعهده دارد و عوامل حرفه‌ای دیگر سبب شده است که این سریال به اثری جذاب تبدیل شود. ضمن اینکه رمضانی‌مقدم، فیلم‌نامه خوبی نوشته که باعث می‌شود مردم با سریال ارتباط برقرار کنند.

بهراد خرازی ازجمله بازیگران سریال «تانک‌خورها» است که نقش بهادر را در این اثر نمایشی بازی می‌کند. وی با تأکید بر اینکه هر شب به تماشای «تانک‌خورها» می‌نشیند، از حضور در این سریال اظهار رضایت می‌کند و می‌گوید: برای ساخت سریال زحمات زیادی کشیده شده است و بازیگران در سرمای جاجرود و گرمای شهرک دفاع‌مقدس جلوی دوربین رفته‌اند. همه این تلاش‌ها به ساخت سریالی منتج شده است که می‌تواند با بیننده ارتباط برقرار کند.

وی با اشاره اینکه سریال «تانک‌خورها» همه ویژگی‌های پذیرفته شدن از سوی مخاطب را دارد، ادامه می‌دهد: مردم از «تانک‌خورها» راضی‌اند و سریال را دنبال می‌کنند. این موضوع واقعاً اهمیت دارد. «تانک‌خورها» از آن سریال‌هایی است که می‌تواند مخاطبان زیادی را به تلویزیون جذب کند. وقتی مردم در کوچه و خیابان درباره سریال صحبت و پایان آن را پرس‌وجو می‌کنند، نشان می‌دهد که پیگیر قصه‌اند و سریال برایشان جذابیت دارد.

خرازی درباره نقشش در سریال تانک‌خور‌ها هم توضیح می‌دهد: بهادر ابتدا یک شخصیت منفی است که در سابقه‌اش انواع خلاف‌کاری‌ها مثل قماربازی و خروس‌بازی دیده می‌شود؛ اما همین آدم به‌مرور تحت‌تأثیر فضای جبهه قرار می‌گیرد و متحول می‌شود. وقتی نقش بهادر به من پیشنهاد شد، استقبال کردم. این نقش را خیلی دوست داشتم. شخصیت بهادر با وجود منفی بودن، فرازوفرود زیادی داشت و همین موضوع برای خودم خیلی جذاب بود.

نقش چالش‌برانگیز

بازیگر سریال «تانک‌خورها» درباره لهجه شخصیت بهادر هم عنوان می‌کند: خیلی از دوستانم مشهدی‌اند و از قبل با این لهجه آشنایی داشتم. همچنین، بهادر از خود واقعی‌ام چاق‌تر به نظر می‌رسید که دلیل آن به نوع پوشش و بستن یقه و دستمال‌گردن چرک و غبغبی که بیرون زده بود، بازمی‌گردد. البته به‌خاطر سرمای هوا هم زیاد لباس می‌پوشیدیم.

خرازی تصریح می‌کند: تجربه ثابت کرده سریال‌های دفاع‌مقدسی که رگه‌هایی از طنز دارند، با استقبال مردم روبه‌رو می‌شوند. وجود نوآوری‌های جدید و نقش‌آفرینی بازیگران طنز سبب می‌شود تا این سریال‌ها مخاطبان خاص خود را داشته باشند. بازیگر نقش بهادر یادآور می‌شود: هرچه قصه جلوتر برود، خصوصیات شخصیت بهادر هم بیشتر مشخص می‌شود. مخاطب در ادامه کار متوجه می‌شود که بهادر نه‌تن‌ها آدم گیج و ساده‌لوحی نیست، که بسیار هم کینه‌ای است. بیننده شاید در نگاه اول، بهادر را شخصیتی بامزه تصور کند؛ اما او در اصل، موجود خطرناکی است که ماهیتش با پیشبرد قصه مشخص می‌شود. نقش بهادر چالش‌برانگیز بود که البته این چالش را خیلی دوست داشتم و تمام تلاشم را به کار گرفتم تا شخصیت جدیدی ارائه بدهم.

خرازی درباره تجربه همکاری با پرویز شیخ‌طادی نیز می‌گوید: شیخ‌طادی کارگردان باسواد و کاربلدی است که من بخت همکاری با او را پیدا کردم. او به بازیگر اهمیت می‌داد و قبل‌از ضبط هر سکانس، با بازیگران صحبت می‌کرد و مشاوره‌هایی که می‌داد، درست بود. بده بستان‌های کلامی‌که با او داشتیم، خیلی دلچسب بود. البته باید این نکته را هم در نظر داشت که در سریال «تانک‌خورها» مجموعه‌ای از عوامل کاربلد از کارگردان و تهیه‌کننده گرفته تا بازیگران و عوامل فنی حضور داشتند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.