کد خبر : 1197
تاریخ انتشار : پنجشنبه 9 شهریور 1402 - 20:52

علیرضا دبیر:

باید داوری‌های کشتی در حد المپیک باشد/ فدراسیون حامی داوران است

باید داوری‌های کشتی در حد المپیک باشد/ فدراسیون حامی داوران است
سمینار داوران بین المللی کشتی ایران امروز و فردا در سالن شهدای هفتم تیر تهران برگزار می‌شود.

به گزارش اطلاع با ما به نقل از مهر، علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی که صبح امروز به صورت سر زده در این همایش حضور یافت، خطاب به داوران حاضر گفت: اگر قرار است که تیم‌های ملی ما قهرمان المپیک شوند، قطعاً باید تفکر داوران ما نیز المپیک باشد و سطح داوری نیز در حد المپیک بالا بیاید.

دبیر با اشاره به حضور مصلایی پور در کمیسیون داوران اتحادیه جهانی گفت: جای خوشحالی دارد که پس از مرحوم استاد خالدی، بالاخره در دو سال گذشته داوری ما توانست صاحب کرسی در اتحادیه جهانی شود و این افتخاری است که مصلایی پور بعنوان مدرس در مسابقات بین المللی حضور دارد.
وی افزود: از مصلایی پور بعنوان نماینده داوری کشتی ایران در اتحادیه جهانی، حمایت کنید و کمک شما می‌تواند در پیشرفت داوری ایران تأثیرگذار باشد.

رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: صادقانه صحبت می‌کنم و رو در رو حرف خود را می زنم به پشت سر، اعتقاد دارم و این را چند سال است که به رئیس کمیسیون داوران نیز گفته ام که ۱۲۰ داور بین المللی برای کشور ما زیاد است و باید این تعداد حداکثر به ۵۰ داور برسد تا بتوانیم هر داور را حداقل ۲ سفر خارجی در سال بفرستیم.

وی ادامه داد: اگر یک داور ما در مسابقات بین المللی خارجی حضور نداشته باشد، چگونه مدرسان اتحادیه جهانی می‌توانند وی را بسنجند و تحلیل کنند و اگر قرار است داورمان ما رشد کنند این اتفاق در ارتباطات رو در رو خواهد افتاد.

دبیر با اشاره به رعایت مسائل اخلاقی گفت: اینقدر نگوئیم که فلانی اینکاره یا آن کاره بوده است، خیلی بد است که پشت سر دیگران حرف بزنیم، شاید آن فرد دیروز توبه کرده و در پیشگاه خدا بخشیده شده باشد، وقتی خدا یکی را می بخشد ما چه کاره هستیم که قضاوت می‌کنیم، پشت سرش حرف و یا تهمت می زنیم. حواسمان باشد که به این موضوعات ورود نکنیم.

رئیس فدراسیون کشتی با تأکید بر جایگاه سازمانی فدراسیون کشتی و کمیسیون داوران اظهار داشت: کار باید حساب و کتاب داشته باشد، اینطور نیست که داوران به صورت شخصی با اتحادیه جهانی مکاتبه کنند، این کار قطعاً اشتباه است و اگر فدراسیون متوجه این موارد شود، حتماً برخورد خواهد شد.

وی خطاب به کمیسیون داوران بیان داشت: انتقاداتی نیز به کمیسیون داوران وارد است، ۳ سال است که می گویم اپلیکیشن داوران را راه اندازی کنید تا داوران به صورت شفاف بر اعزام‌ها اشراف داشته باشند و مشخص باشد که نوبت کدام داور است که اعزام شود و چه داوری نیز چند نوبت اعزام شده است.

دبیر تصریح کرد: به هر داوری که می‌تواند با هزینه شخصی خود به مسابقات برود، اجازه اعزام بدهید، وقتی خودش می‌تواند هزینه کند نباید جلوی رشد و پیشرفت را گرفت و این موضوع باعث پیشرفت داوری ما می‌شود.

وی ادامه داد: البته یک بحث اعزام هم با هزینه دولتی است که این اعزام‌ها باید بر اساس نوبت انجام شود.

وی اظهار داشت: داوری ما باید به جایی برسد که ۵۰ داور با شاخصه‌هایی همچون تسلط کامل بر زبان انگلیسی و آشنایی با زبان‌های فرانسه و عربی داشته باشیم. این داوران باید از نظر آمادگی جسمانی و فنی نیز در سطح خوبی قرار داشته باشند. یک داور باید حداقل هفته‌ای دو بار در سالن‌های کشتی حضور پیدا کند و بر سر تمرینات کشتی مانند یک مربی حاضر شود، تا جایگیری‌هایش در هنگام قضاوت مناسب باشد، ضمن اینکه از لحاظ آمادگی جسمانی و فنی نیز خود را به روز نگه دارد.

رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: به کمیسیون داوران گفته‌ام که برای مسابقات رده‌ی سنی پایه باید از بهترین داورهای خود استفاده کنید. وقتی یک کشتی گیر نونهال و نوجوان به دلیل عدم تسلط داوران کم تجربه، شکست می‌خورند، از کشتی بدشان می‌آید و زده می‌شوند. باید مراقب باشیم که حق آنها خورده نشود.

وی ادامه داد: داوران باید مراقب ارتباطات خود باشند، دلیلی ندارد که یک داور با یک کشتی گیر و یا مربی برای صرف غذا به بیرون برود، قطعاً این موارد تأثیرگذاری دارد، من سال‌ها در کشتی بوده ام و این مسائل را از نزدیک درک کرده ام. مگر یک قاضی دادگستری با هر آدمی می‌نشیند، قطعاً ملاحظه و مراقبه دارد و از خود محافظت می‌کند. مراقب باشید اگر یک حرفی پشت شما در بیاید ۲۰ سال نمی‌توانید آن را جمع کنید. سعی کنید ارتباطات خود را محدود کنید تا کشتی گیر، مربی، رئیس هیئت و … بر شما تأثیر نگذارد بالاخره همه انسان هستیم و احساسات داریم.

رئیس فدراسیون کشتی، با تقدیر و تشکر از کمیسیون داوران و کلیه داوران کشور اظهار داشت: یکی از اعضای اصلی خانواده کشتی، داوران زحمتکش هستند. همه جانبه از شما حمایت می‌کنیم. قطعاً جامعه کشتی باید بدانند که اگر اشتباهاتی نیز رخ می‌دهد، عمدی نبوده و در همه کارها پیش می‌آید.

دبیر در پایان خاطرنشان کرد: بعنوان فدراسیون کشتی محکم از داوران جوان، زحمت کش و کاربلد حمایت می‌کنیم. به داورانی که سالم کار می‌کنند و برای کار خود وقت می‌گذارند ارزش و بها می‌دهیم و اعتقاد دارم اگر تیم ما می‌خواهد قهرمان المپیک شود، داوری ما نیز باید در حد قهرمان المپیک باشد.

برچسب ها :علیرضا دبیر ، کشتی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.