هشدار یک مسئول صنفی؛
اروپا از سال ۲۰۲۵ محصولات تولیدشده با کود شیمیایی وارد نمیکند
به گزارش اطلاع با ما به نقل از مهر، کود شیمیایی – امروز سهشنبه ۱۵ آبان ماه نشست خبری انجمن صنایع کنسرو ایران برگزار شد. مسعود بختیاری، رئیس انجمن صنایع کنسرو با اشاره به نقش صنعت کنسرو در تأمین و حفظ امنیت غذایی گفت: امسال نخستین همایش با ۴ پنل تخصصی برگزار میشود و برگزاری این همایش هر سال ادامه خواهد داشت.
وی افزود: کشاورزی قراردادی، نقش صنعت بستهبندی در صنایع کنسرو، نقش هوش مصنوعی در بازاریابی و فروش و چگونگی برگزاری چالش کلان منابع انسانی در صنایع غذایی موضوع پنلهای تخصصی است.
بختیاری در بخشی از سخنان خود به مشکل تأمین نیروی انسانی در صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: صنعت غذایی مشکل نیروی کارگر دارد و چرا نباید از نیروهای مهاجر در رونق صنعت غذا استفاده کنیم چرا ما نباید به صورت رسمی از کشورهای دیگر و با صدور کارت مهاجرت برای تأمین منابع انسانی استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: کارگران مهاجر در سالهای اخیر باعث رشد اقتصادی آلمان و کانادا شده و ما هم میتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
بختیاری افزود: در برنامه هفتم توسعه رشد ۸ درصدی اقتصادی پیش بینی شده که در حال حاضر مهمترین مانع منابع انسانی است.
آخرین فناوری حوزه کشاورزی
سید مظفر عبدالله، عضو انجمن صنایع کنسرو ایران در ادامه نشست خبری با اشاره به کشاورزی قراردادی عنوان کرد: کشاورزی قراردادی آخرین نگاه به نحوه اداره بخش کشاورزی در کشورها است. به عنوان مثال، ۳۵ درصد کشاورزی کالیفرنیا کشاورزی قراردادی است. در روسیه ۷۰ درصد کشاورزی با روش کشاورزی قراردادی انجام میشود.
وی تصریح کرد: تنها راه برونرفت ما از وضعیت فعلی بهکارگیری این روش در تولید محصولات کشاورزی است. در جهان کار زیادی شده اما در ایران هنوز جا نیفتاده است.
وی ادامه داد: کشاورزی قراردادی با قرارداد بستن با کشاورز تفاوت دارد در حالی که برخی از مدیران دولتی این گونه به اشتباه برداشت کردهاند.
عبدالله با اشاره به دستاوردهای کشاورزی قراردادی عنوان کرد: نخستین آن بهرهوری یعنی زمین کمتر و راندمان بالاتر است. همچنین تاکید میشود سرمایهگذاری در کشاورزی با روشهای سنتی در واقع دفن این پول در آن واحد است.
عضو انجمن صنایع کنسرو ایران اضافه کرد: زمین، آب، کشاورز، شرکت پشتیبانی و دولت اصول کشاورزی قراردادی است. مدیریت زمین و آب یکی از مسائل بنیادی این روش بود و متأسفانه خودکفایی گندم در ایران به قیمت استفاده بسیار از کود شیمیایی و سموم بود که خاک و آب را قربانی میکند.
وی افزود: برای بهرهوری باید همزمان با آموزش و حمایت از کشاورزان انجام شود. به عنوان مثال، با این روش میتوان مصرف ۲۴۷ لیتر آب برای یک کیلو گرم گوجه فرنگی را به ۹۷ لیتر رساند و حتی این عدد به ۵۰ لیتر و کمتر برسد.
عبدالله اعلام کرد: اروپا از سال ۲۰۲۵ میلادی محصولات کشت شده با کود شیمیایی و دفع آفات را خریداری نمیکند و کشورهای صنعتی امروز کود و سمومی تولید میکنند که حتی قابل خوردن هستند.
برچسب ها :اروپا ، کود شیمیایی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0