کد خبر : 174706
تاریخ انتشار :

آمار مجردان کشور چقدر است؟ / ۶ میلیون پسر ۲۰ تا ۴۵ ساله ازدواج نکرده‌اند

آمار مجردان کشور چقدر است؟ / ۶ میلیون پسر ۲۰ تا ۴۵ ساله ازدواج نکرده‌اند
کاهش جمعیت به یکی از مسائل جدی و با اهمیت کشور تبدیل شده است؛ موضوعی که کارشناسان و پژوهشگران با بررسی عوامل و دلایل سعی دارند، راهکارهایی ارائه دهند تا در این حوزه اقدام جدی و تاثیرگذار رخ دهد.

به گزارش اطلاع با ما  به نقل از خبر آنلاین، آمار مجردان کشور چقدر است: جمعیت یکی از مهم ترین مسائل کشور به حساب می آید و در این میان مساله سقط جنین در کنار مشکلاتی چون ناباروری، مجردی قطعی و بالا رفتن سن ازدواج از عمده ترین پایه های شکل دهی روند کاهش جمعیت است.

ایرنا در خبری نوشت:عوامل متعددی همچون نیروی انسانی، منابع طبیعی، وسعت جغرافیایی، موقعیت راهبردی و توان نظامی در تقویت جایگاه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هر کشور نقش دارد. از بین این عوامل، جمعیت و نیروی انسانی جوان یکی از مهم ترین مواردی است که در رشد و پیشرفت کشورها و جایگاه جهانی آن ها بسیار دخیل است.

با اینکه بالابودن سن امید به زندگی به عنوان یکی از شاخصه های سلامت و بهداشت در جوامع شناخته می‌شود و در کشور ما نیز شاهد رشد چشمگیر این شاخص هستیم اما با این شرایط و پدیده کاهش جمعیت امکان مواجهه با مساله پیری دور نیست.

در این خصوص سپهر کرمی کارشناس و پژوهشگر اندیشکده موج در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: مطالعات انجام شده در مورد زاد و ولد در کشور بیانگر این است که از سال های ۱۳۶۴ به بعد نرخ فرزندآوری در کشور روند کاهشی داشته و در اواخر دهه ۱۳۶۰ این کاهش نرخ، سرعت چشمگیری به خود گرفته است.

وی با بیان اینکه با کاهش باروری از دهه ۱۳۸۰ به بعد، باروری در ایران در سطح تقریبا پایین تثبیت شده است که از پیامدهای آن افزایش نسبت سالمندی جمعیت در دهه های آتی خواهد بود، اظهار داشت: از این رو می‌توان با شناسایی عوامل پیری جمعیت و انجام عملیات‌های پیشگیرانه مانند افزایش میزان تولد، بخشی از این معضل را برطرف کرد.

به گفته وی، با توجه به محدودیت های زمانی و روند دستیابی به تولد در کوتاه مدت و پروسه افزایش میزان موالید می‌توان به‌ جرات گفت که در کوتاه‌مدت مهم‌ترین عامل برای افزایش تعداد تولد، جلوگیری از سقط‌جنین است، چرا که سایر عوامل تأثیر گذار در مساله جمعیت نیازمند کار بلندمدت، فرهنگ‌سازی و تسهیلات متعدد است اما در بحران سقط‌ جنین، فرزند منعقد شده است و تنها باید حتی‌الامکان موانع تولد او را برطرف کرد، از این رو به بررسی عوامل و شبکه مسائل سقط جنین و ارائه راهکارهای حاکمیتی و مردمی برای جلوگیری و کاهش سقط جنین در اندیشکده موج پرداخته ایم که در ادامه به بخشی از آن اشاره می کنم.

این کارشناس و پژوهشگر جمعیت با بیان اینکه براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، هرساله در جهان ۴۰ تا ۵۰ میلیون سقط جنین اتفاق می افتد، تاکید کرد: در ایران پزشک قانونی تنها آمار رسمی مواردی که حکم به سقط جنین به صورت قانونی داده شده است را در اختیار دارد؛ آماری که حدود ۱۲ هزار مورد در سال است اما نسبت به سایر موارد که عمده مساله در سقط جنین را شامل می‌شود آمار اطمینان بخشی در این باره وجود ندارد و آمارها به صورت تخمینی و تعمیم آماری صورت گرفته است.

کرمی خاطرنشان کرد: با توجه به اظهارات موجود در این رابطه، حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار از موارد سقط مجوزدار است و توسط پزشکی قانونی انجام می شود. حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مورد دیگر نیز سقط غیرارادی به دلایلی چون حوادث، وضعیت جسمی مادر است و بقیه آن سقط غیرقانونی و جنایی است.

برچسب ها :ازدواج ، مجردان

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.