کد خبر : 172192
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 دی 1403 - 12:41

آتش‌ بس در غزه: پیروزی موقت حماس و چالش‌های پیش رو برای آینده

آتش‌ بس در غزه: پیروزی موقت حماس و چالش‌های پیش رو برای آینده
آتش‌بس در غزه که ممکن است تا پایان هفته به نتیجه برسد، فرصتی برای حماس جهت بازسازی و تقویت موقعیت خود فراهم می‌آورد.

به گزارش اطلاع با ما آتش‌ بس در غزه که ممکن است تا پایان هفته به نتیجه برسد، فرصتی برای حماس جهت بازسازی و تقویت موقعیت خود فراهم می‌آورد. که ممکن است تا پایان هفته به نتیجه برسد، فرصتی برای حماس جهت بازسازی و تقویت موقعیت خود فراهم می‌آورد. این آتش‌بس مشابه طرحی است که در اردیبهشت ماه از سوی حماس و با مشارکت ایران، مصر، آمریکا و عمان پیشنهاد شد. دلایل پذیرش آتش‌بس از سوی اسرائیل شامل فشارهای نظامی ناشی از حضور حماس و نبود جایگزینی برای آن در غزه است. با این حال، دوران بازسازی برای حماس چالش‌های جدی به همراه دارد و اسرائیل ممکن است با استفاده از فشارهای اقتصادی و سیاسی این دوره را تحت کنترل خود درآورد. این آتش‌بس به‌عنوان یک پیروزی موقت برای حماس در نظر گرفته می‌شود، ولی مسیر پیش رو برای این گروه همچنان پرچالش خواهد بود.

آتش‌ بس در غزه

امروز 466 امین روز طوفان الاقصی است. انتظار می رود حداکثر تا پایان هفته آتش بس در غزه اتفاق بیافتد.
چانه زنی بر سر جزئیات و مسائل فنی اجرایی مراحل آتش بس در جریان است

آتش بس احتمالی آنچه از رسانه ها گفته می‌شود، بسیار به طرح آتش بسی که شهید هنیه نیمه اردیبهشت امسال رسما در تماس با سران ایران، ترکیه و قطر اعلام پذیرش کرد نزدیک است.
طرحی که نتیجه مذاکرات ایران، مصر و آمریکایی ها با نقش آفرینی عمانی ها بود. بواسطه نقش آمریکایی ها آن طرح به طرح بایدن مشهور شد و البته ابتکاری بیادماندنی از شهید امیرعبدالهیان بود

گزارش الجزیره از طرح بایدن اینگونه شروع میشد:

این معامله شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز به طول می‌انجامد.
جنبش حماس با آزادی ۳۳ اسیر اسرائیلی در ازای تعدادی از اسرای فلسطینی به عنوان بخشی از مرحله اول توافق آتش بس موافقت کرده است.
به عنوان بخشی از مرحله اول، حماس ۳۳ اسیر اسرائیلی (زنده یا مرده) را از میان زنان (غیر نظامی و سرباز زن)، کودکان (زیر ۱۹ سال، به استثنای سربازان)، افراد مسن (بالای ۵۰ سال) آزاد می‌کند.

حالا 8 ماه پس از آن، که هزاران اتفاق افتاده (از سقوط هلی کوپتر تا آتش بس در لبنان) تقریبا مذاکرات و طرح بر روی همان گزاره هاست.

آنچه اسرائیلی ها را مجاب می‌کند برخلاف اردیبهشت ماه این طرح را بپذیرند سه مسئله است

1 بازیابی قدرت حماس و عدم ممکن تر شدن ماندن در غزه از حیث نظامی و امنیتی
2 پیدا نشدن هیچ جایگزین واقعی به جای حماس برای کنترل نوارغزه
3 و البته ضرباتی به محور مقاومت، نتانیاهو بارها گفته و باز هم خواهد گفت که آنهایی که می‌گویند تاخیر در پذیرش آتش بس اشتباه بوده به ترورها بنگرند.

اسرائیلی ها می‌دانند که تخلیه نوارغزه، بازگشت به 6 اکتبر است، اما فعلا راه دیگری نیست و ماندن در غزه یعنی تلفات روزانه بدون کنترل حماس

اما معتقدم دوران بازسازی چالشی جدی برای حماس خواهد بود و آنجا تازه پلن های اصلی دشمن برای فشار بر حماس آغاز خواهد شد. گزینه ممکن و منطقی برای طرفین، نقش آفرینی تشکیلات خودگردان در دوران بازسازی است.

البته دوران آتش بس در غزه مانند دوران آتش بس در لبنان نخواهد بود. چون حماس در غزه تک تصمیم گیر است اما در لبنان حزب الله مجبور به رعایت ملاحظات دیگر بازیگران است.
ناگفته نماند دوران مراحل آتش بس هم بسیار سرنوشت ساز خواهد بود.

داستان درازی پیش روی حماس در غزه است؛ اما این آتش بس یک پیروزی برای حماس است. چون فرصت بازگشت و بازیابی را دارد. آنهم در حالی که معادلات جدیدی پس از 7 اکتبر تحمیل کرده است.

یک کارشناس به یدیعوت احارونت حرف دقیقی زده است:
کور بودن راهبردهای سیاسی، نتایج نظامی را از پیروزی به شکست تبدیل می‌کند! تخلیه غزه و توافق با حماس پس از 7 اکتبر شکست بزرگی است و بازگشت به گذشته

توافق با کسی که 7 اکتبر را انجام داده و آزاد سازی بیش از 1000 اسیر، یعنی برقرار ماندن سایه ترس تکرار 7 اکتبر.

هر توافق اسرائیل با مجری 7 اکتبر، آغاز دوران جدیدی است.

دست حماس برای دوران جدید باز خواهد بود، تا جایی که ملت افسانه ای غزه همچنان بیاستد

برچسب ها :اتش بس ، غزه

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.